ناب سالار

ساخت وبلاگ


به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، گروهی از محققان دانشگاه بینگهامتون در آمریکا فعالیت مغزی ۵۰ تن را که یک هدست الکتروانسفالوگرام بر سر داشتند، در حین تماشای ۵۰۰ تصویر که به طور خاص برای رصد واکنش انحصاری افراد به آن تصاویر طراحی شده بودند، ثبت کردند. این تصاویر از جمله شامل یک برش پیتزا و یک قایق بودند.
محققان متوجه شدند که مغز افراد مورد مطالعه نسبت به هر تصویر واکنش متفاوتی نشان می دهد و این واکنش چنان متفاوت و متمایز است که یک سیستم رایانه ای می تواند ‘نقشه مغزی’ هر داوطلب را با دقت ۱۰۰ درصدی شناسایی کند.
محققان خاطرنشان کردند: زمانی که صدها تصویر در اختیار دارید که هر فرد احساس متفاوتی نسبت به هر یک از آنها نشان می دهد، در آن صورت می توان از روی فعالیت مغزی افراد تشخیص داد که چه فردی دقیقا به این تصاویر نگاه کرده است.
محققان در مطالعه اولیه خود با عنوان ‘نقشه مغزی ‘ که در شماره ۲۰۱۵ نشریه Neurocomputing منتشر شد، موفق شدند با دقت ۹۷ درصدی، یک نفر را از میان یک گروه ۳۲ نفری از روی واکنش های آن فرد شناسایی کنند. اما آن مطالعه تنها کلمات را در بر داشت و تصاویری در آن نبود.
محققان در مطالعه جدید موفق شدند دقت ۹۷ درصدی شناسایی افراد را به ۱۰۰ درصد ارتقاء دهند. آنها معتقدند که این فناوری برای موقعیت هایی با حساسیت بالا مانند مسایل امنیتی کاربرد خاص دارد.
به گفته محققان،بیومتریک های مغز بسیار جالب هستند زیرا آنها قابلیت لغو دارند و با شیوه های خرابکارانه، آن گونه که اثر انگشت و یا نقشه شبکیه چشم را می توان دزدید، سرقت پذیر نیستند و بر این اساس، سیستم های امنیتی می توانند از امواج مغزی برای بررسی هویت افراد استفاده کنند.
اگر اثر انگشت فردی دزدیده شود، امکان جایگزینی آن وجود ندارد و اثر انگشت آن فرد برای همیشه به خطر افتاده است. اثرهای انگشت غیر قابل لغو هستند.
اما در مقابل، پرینت های مغزی به طور بالقوه قابل لغو هستند بنابراین بعید است که مهاجمان بتوانند پرینت مغزی یک کاربر مجاز را بدزدند.
این مطالعه در نشریه The IEEE Transactions on Information Forensics and Security منتشر شده است.
علمی**۲۰۳۸**۲۰۱۷

انتهای پیام /*

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 224 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 18:47


به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، ناصرعلی سعادت روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: به طور یقین امسال نمایشگاه بهتری نسبت به سال گذشته برگزار خواهیم کرد.
سعادت به تمایل کشورهای مختلف ازجمله آمریکا به سرمایه گذاری درایران اشاره کرد و گفت:ما به دنبال همکاری با شرکت ها و صنایع قوی در حوزه IT در اقصی نقاط جهان هستیم؛ البته برخی از شرکت ها برای حضور در ایران نگرانی هایی دارند که این نگرانی در حوزه تجارت باید برطرف شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش، کاهش قیمت اینترنت را ضروری دانست و گفت: مسئولین علاوه بر کاهش تعرفه باید به دنبال ارتقا کیفیت اینترنت باشند تا مردم بتوانند به راحتی از این فناوری بهره ببرند.
سعادت با اشاره به اینکه صنعت ICT (فن آوری اطلاعات و ارتباطات) جزو صنایع مهم برای ایجاد اشتغال است، گفت: این صنعت می تواند مشکل بیکاری را حل کند.همانگونه که رییس جمهوری اشاره کردند این صنعت می تواند اشتغال جدید در کشور ایجاد کند.
سعادت، بخش تلکامپ، تولید ات های موبایل و صنعت تجارت الکترونیک را مهمترین بخش ها در این حوزه برای ایجاد اشتغال دانست و گفت: حجم خریدهای آنلاین در کشور به شدت افزایش یافته و این موضوع نشان می دهد ایجاد اشتغال در این صنعت بوجود آمده است.
وی با اشاره به اینکه فعالیت خدمات در حوزه خرید های آنلاین توسعه یافته، گفت: دست اندرکاران عرضه آنلاین محصولات اعم از لوازم خانگی و نرم افزارها افزایش یافته که این امر نشاندهنده توسعه اشتغال در بخش صنعت است.
وی در ادامه به افزایش تعداد اپ های موبایل در کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعداد اپ های موبایل در کشور به ۱۴۰ هزار مورد رسیده است. در سال گذشته تعداد اپ های موبایل ۷۰ هزار مورد بوده که ظرف یکسال دو برابر شده است.
علمی ** ۱۲۰۱ ** ۹۳۱۴**۱۴۴۰

انتهای پیام /*

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 225 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 18:47


به گزارش ایرنا، علی وطنی روز سه شنبه در مراسم آغاز بکار رویداد ملی کارآفرینی ‘ هم نت روستا ‘ در اصفهان افزود: بر اساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ باید درآمد حاصل از تولید ناخالص داخلی (GDP) به یکهزار و ۲۰۰ میلیارد دلار برسد که ۵۰ درصد آن باید از محل اقتصاد دانش بنیان تامین شود.
وی ادامه داد: بر این اساس اگر ۶۰۰ میلیارد دلار درآمد ارزی را بین استان ها تقسیم کنیم هر استان بطور متوسط باید به درآمد ارزی معادل ۲۰ میلیارد دلار از محل صادرات غیر نفتی و دانش بنیان تا سال ۱۴۰۴ برسد.
وی با تاکید بر اینکه دوران اقتصاد نفتی به پایان رسیده است اظهار کرد: حدود هفت میلیون فرایند و محصول از نفت و گاز بدست می آید و ما نیز باید به جای خام فروشی به سمت تولید این محصولات گام برداریم.
وطنی افزود: نفت و گاز گران تر و با ارزش تر از آن هستند که ما آنها را اینگونه بسوزانیم بلکه باید آنها را به فناوری و ارزش افزوده تبدیل کنیم.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: در روستاهای کشورمان نیز محصولات زیادی وجود دارد که باید از خام فروشی آنها جلوگیری کنیم.
وی افزود: ایران از نظر برخی اقلام منابع طبیعی و گیاهان دارویی، رتبه نخست را در دنیا دارد که باید با هدف کارآفرینی در روستاها از این ظرفیت ها استفاده کرد.
وی به جوانان توصیه کرد که فرهنگ خام فروشی را اصلاح کنند و دنبال سرمایه های زیرزمینی نباشند بلکه سرمایه های اصلی یعنی منابع انسانی فکور و نخبگان را دریابند.
وطنی گفت: امروز لازم است با بکار گیری علم و فناوری در روستاها و استفاده از توانایی دانش آموختگان روستایی که به شهرها مهاجرت کرده اند به توسعه پایدار روستاها کمک کنیم.
وی با اشاره به فعالیت ۱۴ ستاد توسعه فناوری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: تا کنون از میان دو هزار و ۲۰۰ طرح تحقیقاتی در ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، ۸۵ طرح به مرحله تجاری سازی رسیده است.
وی افزود: در ستاد توسعه فناوری نانو نیز تا کنون ۳۵۰ طرح تجاری سازی شده است.
وی با اشاره به سایر ستادهای توسعه فناوری مانند فناوری اطلاعات و ارتباطات، آب و خشکسالی، بهینه سازی انرژی، نفت و گاز ، هوانوردی و دریایی تاکید کرد: دانشجویان و دانش آموختگان با هر تخصصی که دارند می توانند بمنظور همکاری و ارائه ایده ها و طرح های خود با این ستادها ارتباط برقرار کنند.
رویداد ملی کارآفرینی ‘ هم نت روستا ‘ روز سه شنبه در اصفهان آغاز بکار کرد.
این رویداد با هدف راه اندازی کسب و کار با مشارکت روستاییان، محک زدن توانمندی ها و کمک به توسعه پایدار و رشد فراگیر روستا توسط بنیاد نخبگان استان اصفهان با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد توسعه روستایی ریاست جمهوری به مدت چهار روز تا سوم اردیبهشت برگزار می شود.
ت/۳۰۱۱/ ۶۰۲۲ /۱۴۸۴

انتهای پیام /*

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 253 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 18:47


مهدی الیاسی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: محور برنامه های معاونت علمی و فناوری در سال جاری حول اقتصاد مقاومتی دیده شده است، در سیاست اقتصاد مقاومتی که در ابتدای سال جاری از سوی مقام معظم رهبری بیان شد دو بخش یکی بحث انتقال فناوری و دیگری بحث نفوذ فناوری در بخش های مختلف اقتصاد که همان دانش بنیان است با ماموریت های معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری مرتبط است.
وی بیان کرد:معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری در هر دو بخش، برنامه هایی را طراحی کرده است، در بخش انتقال فناوری، نظام نامه پیوست فناوری – طراحی صنعتی را به ستاد اقتصاد مقاومتی ارایه کرده ایم که درحال حاضردرشورای اقتصاد درحال بررسی برای اجرا است.
الیاسی گفت: در بخش نفوذ فناوری در بخش های مختلف اقتصاد نیز،امسال اجرایی کردن ماده ۴۳ قانون رفع موانع تولید که مربوط به توسعه تولید است به طور جدی پیگیری خواهد شد.
وی ادامه داد: در این زمینه شش بخش اصلی شامل موضوعات انرژی، سلامت ، نانو ، بایو ، هوا فضا و آی تی هدفگذاری شده است.
وی یادآور شد: درحال حاضردراین زمینه، با معاونت پژوهشی وفناوری دستگاه های مسوول وارد مذاکره شده ایم تا محصولاتی که پتانسیل تجاری شدن دارند را جهت طراحی برنامه های ویژه برای آن ها معرفی کنند.
علمی (۴)** ۹۳۴۰**۱۴۴۰

انتهای پیام /*

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 245 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 13:14


به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، اگر گوگل به فناوری مناسب برای اتصال تمام خانه های آمریکا به اینترنت باندپهن دست یابد، هزینه بسیار سنگین نصب تجهیزات فیزیکی و کابل کشی و مشکل مشهور «آخرین مایل» که در واقع شامل فرآیند سیم کشی فیبرنوری به درون تک تک منازل است، از بین می رود. البته کاربران نیز از زیر سایه غول های مخابراتی این کشور یعنی Comcat،‏ AT&T و Vrizon و مقررات دست و پاگیر آن ها رها می شوند.
البته در حال حاضر در مناطق روستایی که به کابل یا فیبر نوری دسترسی ندارند، خدمات اینترنت بی‌سیم ارایه می شود، اما سرعت این خدمات چیزی نیست که گوگل به دنبال آن است.
در حال حاضر چند شرکت از جمله Project Decible، خدماتی را در زمینه شبکه های بی‌سیم ارایه می کنند که ممکن است ویژگی های موردنظر گوگل را در اختیار آن قرار دهد. این شرکت معتقد است که شبکه بی‌سیم آن می تواند با استفاده از طیف فرکانس های بالا، از جمله امواج میلیمتری، به سرعت گیگابیت برثانیه برسد. امواج میلیمتری از فرکانس ۳۰ گیگاهرتز آغاز می شوند و نیازمند ارتباط در خط مستقیم هستند و به همین علت میزان دسترسی آن ها محدود است. سیگنال این نوع شبکه را می توان با استفاده از دریافت کننده ای که روی پنجره نصب می شود، دریافت کرد.
انتظار می رود گوگل در سال های آینده خدماتی را ارایه کند که کیفیت آن ها غول های مخابراتی فعلی را از میدان به در کند.
علمی (۶) ** ۹۲۵۹**۱۴۴۰

انتهای پیام /*

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 261 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 1:00


به گزارش روز دوشنبه ایرنا از مرکز ملی فضای مجازی، امیر خوراکیان در بازدید از بنیاد ملی بازی های رایانه ای افزود: در حال حاضر کاربری ابزارها عوض شده و بهره‏برداری از قالب ها متفاوت شده است؛ به عنوان مثال، بازی ها کاربردی بیش از یک سرگرمی دارند.
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی کشور اظهار کرد: باید بررسی کنیم که مسئله اساسی در زمینه بازی و کلید طلایی حل آن چیست تا بتوانیم بخش عمده ای از مسائل را حل کنیم و باید از زاویه دید خانواده‏‏ها و مردم به مسئله نگاه کنیم و نیاز آن‏ها را شناسایی کنیم تا به آن پاسخ دهیم.
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی اظهار داشت: در حوزه بازی های رایانه ای تهیه اسناد ٣٠ درصد کار است و ٧٠ درصد اقدامات پس از آن است که ما به دنبال آن و نقش قرارگاهی مرکز هستیم که هدف از این بازدید نیز بررسی ظرفیت، توانایی و آمادگی بنیاد برای اجرای آن ٧٠ درصد است.
در این بازدید مهندس کریمی قدوسی مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به ارایه تحلیلی از وضعیت تولید و مصرف بازی‏های رایانه‏ای در سطح جهان پرداخته و راهبردهای توسعه صنعت و بازار بازی های رایانه ای در بنیاد مورد بررسی قرار گرفت.
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی کشور از بخش های مختلف بنیاد ملی بازی های رایانه ای شامل رده بندی بازی های رایانه ای، نظارت، حمایت و پژوهش بازدید کرد.
علمی (۱) ** ۱۲۰۱ **۱۴۴۰

انتهای پیام /*

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 241 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 1:00


به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، لایه بیرونی این نانوربات ها از جنس اکسید گرافین است که سرب (یا سایر فلزات سنگین) را جذب می کند؛ لایه میانی آن ها از جنس نیکل است و امکان کنترل حرکت آن ها را با استفاده از میدان مغناطیسی برای محققان فراهم می کند؛ هسته آن ها نیز از جنس پلاتین است و در جریان یک واکنش شیمیایی با پروکسید هیدروژن، نیرومحرکه لازم برای فعالیت ربات را فراهم می کند.
این نانوربات ها که اندازه آن ها کوچکتر از قطر تار موی انسان است، قابلیت استفاده مجدد را دارند و در مقایسه با راهکارهای موجود، بسیار کارآمدتر هستند.
پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ میزان پلاستیک موجود در اقیانوس ها بیش از ماهیان باشد و فلزات سنگین مانند سرب، آرسنیک، جیوه، کادومیوم و کروم تعادل بیولوژیکی آب ها را برهم زده و چرخه طبیعی زندگی را تهدید کند.
استفاده از نانوربات های هوشمند برای جمع آوری فلزات سنگین از مایعات آلوده و انتقال آن ها به محل موردنظر و حتی رهاسازی فلزات در محل مقتضی، یکی از کاربردهای صنعتی بسیار مهم نانوابزارها در عصر حاضر محسوب می شود.
با وجود این که نانوربات های مورد بحث با استفاده از یکی میدان مغناطیسی دقیق کنترل می شوند، در آینده ای نزدیک محققان ترتیبی را اتخاذ می کنند که ربات ها به طور خودکار عملیات مسیریابی و هدایت را انجام دهند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nano Letters منتشر شده است.
علمی (۶) ** ۹۲۵۹**۱۴۴۰

انتهای پیام /*

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 246 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 1:00

بیگ بنگ: به نظر می‌آید کهکشانی بزرگ و تاریک ناگهان از مدار کهکشان راه‌شیری سر درآورده و به دور این کهکشان در چرخش است، کهکشانی کوتوله که دهانه ۲(Crater 2) نام دارد و در فاصله ۴۰۰ هزار سال نوری از زمین واقع شده‌ است.

NASA-milky-wayبراساس گزارش ساینس‌الرت به نقل از همشهری، این کهکشان که به تازگی توسط اخترشناسان ردیابی شده‌است، چهارمین کهکشان بزرگی است که در مدار کهکشان راه‌شیری در چرخش است. پرسش اینجاست که چنین کهکشان بزرگی چگونه تاکنون از دید‌ها پنهان مانده‌است؟ کهکشان دهانه ۲ همیشه همینجا بوده و به آرامی به دور کهکشان راه شیری حرکت کرده‌است. اما ستارگان آن به اندازه‌ای پراکنده‌اند که کهکشان به شکل غیرعادی تاریک دیده می‌شود و همواره در تاریکی بوده‌است، اما به تازگی نور کهکشان‌های همسایه آن را در معرض دید قرار داده‌است. در حقیقت، دهانه ۲ یکی از کم‌فروغ‌ترین کهکشان‌هایی است که تاکنون در جهان هستی رصد شده‌است.

به گفته اخترشناسان دانشگاه کمبریج این کشفی بسیار نادر و کمیاب است و کهکشانی مشابه دهانه ۲ نوعی جرم نامرئی در آسمان به شمار می‌رود. تاکنون مشخص شده‌است که ۴۹ کهکشان به دور کهکشان راه‌شیری در حرکتند، اما پژوهش اخیر این احتمال را برجسته ساخته‌است که شاید کهکشان‌های تاریک دیگری نیز به دور راه شیری و در همسایگی کیهانی ما در حرکتند و به دلیل کم‌نوری تاکنون از دید زمینیان پنهان مانده‌اند.

کهکشان دهانه ۲ اولین‌بار در ماه ژانویه رصد شد، زمانی که اخترشناسان با استفاده از الگوریتمی کامپیوتری به مطالعه تصاویری پرداختند که توسط تلسکوپ VLT شیلی به ثبت رسیده‌بودند و در این تصاویر مناطقی که احتمال وجود خوشه‌های غیرعادی ستاره‌ای در آنها وجود داشت را مشخص کردند و یکی از این خوشه‌ها در نهایت به دهانه ۲ تبدیل شد.

در این تصویر می‌توانید ببینید که اگر این کهکشان هزاربرابر درخشانتر از امروزش بود، در آسمان شب به چه شکل دیده می‌شد. در کنار آن ماه کامل برای مقایسه دیده می‌شود.

در این تصویر می‌توانید ببینید که اگر این کهکشان هزاربرابر درخشانتر از امروزش بود، در آسمان شب به چه شکل دیده می‌شد. در کنار آن ماه کامل برای مقایسه دیده می‌شود.

از آنجایی که کهکشان‌ها از مرز و حاشیه مشخصی برخوردار نیستند، اخترشناسان معمولا آنها را با عبارت قطر نیم-نور توصیف می‌کنند،‌ یعنی قطر آن بخش از کهکشان که نیمی از درخشش آن را ایجاد می‌کند. براین اساس، اخترشناسان قطر نیم‌نور این کهکشان را هفت هزار سال نوری محاسبه کرده‌اند،‌این به آن معنی است که اگر بتوان این کهکشان را در تاریکی آسمان شب دید، دو برابر ماه کامل دیده خواهد شد، اما درعین حال نور آن به دلیل دور بودن ستاره‌هایش از هم به شدت پراکنده‌ است.

طی ۱۰ سال گذشته تعداد کهکشان‌های اقماری دو برابر شده‌است و این به آن معنی است که هنوز برای شناخت بیشتر کهکشان‌هایی که به دور راه‌شیری در حرکتند، راه زیادی در پیش رو است. در حقیقت شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند دهانه ۲ خود بخشی از یک گروه کهکشانی است که درحال نزدیک‌ شدن به راه شیری است. جزئیات بیشتر این پژوهش در ماهانه انجمن نجوم سطلنتی منشتر شده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencealert.com

کشف کهکشانی تاریک در همسایگی کیهانی ما, ۵٫۰ out of 5 based on 1 rating

مطالب مرتبط

توجه : هرگونه استفاده از این مطلب بدون ذکر نام ‘سایت علمی بیگ بنگ’ و لینک به این مقاله غیر قانونی و از لحاظ اخلاقی غیر انسانی می باشد، لطفا به حقوق مولف احترام بگذارید.

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 224 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 20:19

بیگ بنگ: موضوع موجودات فرازمینی همیشه از رازآلودترین موضوع‌ها در اخترشناسی بوده است. پرسش‌هایی مانند: آیا ما در عالم تنهاییم؟ آیا موجودات فرازمینی تا به حال به زمین سفر کرده‌اند؟ چقدر با ما فاصله دارند و چگونه می‌توانیم با موجودات فرا زمینی ارتباط برقرار کنیم؟ و … همیشه ذهن بشر را به خودشان مشغول کرده‌ است، در این مطلب سعی شده به برخی از این سوالات پاسخ داده شود.

independence-day-imageبه گزارش بیگ بنگ، فضاناوی غول آسا، به عرض چند کیلومتر، درست در بالای لس آنجلس قد علم کرده، تمام آسمان را پوشانده و بدجوری بر سرتاسر شهر سایه افکنده است. در تمام دنیا دژهای بشقاب پرنده مانند در بالای شهرهای بزرگ جا خوش کرده اند. صدها تماشاچی در آرزوی خوشامدگویی به فرا زمینیان، به پای کوبی می پردازند تا شور و شوق خود را به میهمانان فضایی نشان دهند.

پس از روزها بی صدا شناور ماندن در بالای لس آنجلس، شکم فضاپیما به آهستگی گشوده می شود. درخششی سوزاننده از نور لیزر شلیک می شود، آسمان خراش ها را می سوزاند، موجی از نابودی در سرتاسر شهر به راه می اندازد و در عرض چند ثانیه آن را به تلی از خاکستر تبدیل می کند. در فیلم روز استقلال، فضاییان ژرف ترین هراس را به ما نشان می دهند، اما در فیلم E.T ما رویاها و خیال پردازی هایمان را در فضاییان تصویر می کنیم. در طول تاریخ مردم شیفته ی اندیشه در مورد فرا زمینی ها بودند، گرچه مشاهدات در کهکشان راه شیری نشان می دهد که هر ستاره تقریبا چندین سیاره به دور خود دارد. اما احتمالا فقط تعداد کمی از آنها می توانند از حیات هوشمند پشتیبانی کنند و چنانچه حیات هوشمند وجود داشته باشد، علم درباره ی آن چه می تواند بگوید؟

جستجوی علمی حیات

دانشمندانی که به طور جدی امکان پذیری حیات فرا زمینی را مطالعه می کنند می گویند که اصلا نمی شود درباره ی چنین حیاتی، با فرض وجود داشتن، اظهار نظر قطعی کرد. با وجود این می توانیم درباره ی ماهیت حیات فضایی براساس آنچه که از فیزیک، شیمی و زیست شناسی می دانیم برخی استدلال های کلی را بیان کنیم.

۱- دانشمندان عقیده دارند که آب مایع عامل کلیدی در به وجود آمدن حیات در کیهان است:« دنبالی آب بگرد.» ورد زبان اخترشناسان در جستجوی حیات در فضاست. بر خلاف بیشتر مایعات، آب مایع « حلالی همگانی» که می تواند انواع گسترده ای از مواد شیمیایی را در خود حل کند. آب ظرف درهم آمیز مناسبی برای آفریدن مولکول های پیچیده است. همچنین آب مولکولی ساده است که در سرتاسر کیهان یافت می شود، در حالی که دیگر حلال ها بسیار نادرند.

۲- ما می دانیم که کربن ترکیبی در آفرینش حیات است، زیرا چهار پیوند دارد و بنابراین از توانایی اتصال به چهار اتم دیگر و ساخت مولکول هایی با پیچیدگی باور نکردنی برخوردار است. به ویژه ، توانایی ایجاد زنجیرهای بلند کربنی ساده است که مبنای شیمی هیدروکربن و آلی را می سازد. سایر عنصرهای با چهار پیوند از یک چنین شیمی غنی برخوردار نیستند.

چشمگیرترین نمایش اهمیت کربن آزمایش مشهور صورت گرفته توسط استنلی میلر و هارولد یوری در سال ۱۹۳۵ است که نشان داد تشکیل خود به خودی حیات چه بسا فراورده ی جانبی طبیعی شیمی کربن باشد. آنان محلولی از آمونیاک، متان و دیگر مواد شیمیایی سمی را که تصور می کردند در زمین اولیه وجود داشته اند در فلاسکی ریختند، آن را در معرض جریان الکتریکی ضعیفی قرار دادند و به انتظار نشستند. طی یک هفته آنان توانستند به شواهدی از تشکیل خود به خودی آمینو اسیدها در فلاسک دست یابند.

۳- مبنای بنیادی حیات عبارت است از مولکولی خود بدل ساز به نام، DNA. در شیمی مولکول های خود بدل ساز فوق العاده کمیاب اند. تشکیل نخستین مولکول DNA بر روی زمین، احتمالا در ژرفای اقیانوس ها، صدها میلیون سال زمان برده است. گویی اگر کسی بتواند برای یک میلیون سال آزمایش میلر- یوری را در اقیانوس ها انجام دهد، مولکول هایی DNA- مانند خود به خود تشکیل خواهند شد. یکی از مکان های احتمالی که در آن نخستین مولکول DNA بر روی زمین اولیه پدیدار شد. نزدیک دهانه ی آتش فشانی در کف اقیانوس است، چرا که پیش از فرار رسیدن فوتوسنتز و گیاهان، فعالیت این دهانه، انرژی را برای مولکول DNA و مولکول های کربن پایه غیر از DNA نیز بتوانند خود بدل ساز باشند، ولی محتمل است که دیگر مولکول های خود بدل ساز در کیهان به گونه ای شبیه DNA باشند. پس حیات به احتمال زیاد نیازمند آب مایع، مواد شیمیایی هیدروکربنی و گونه ای مولکول خود بدل ساز مانند DNA است. با استفاده از این معیارهای کلی می توان برآوردی تقریبی از فراوانی حیات هوشمند در کیهان بدست آورد.

در جستجوی نوعی از حیات

بسته به این که چه تصوری از فرازمینی ها داشته باشیم استراتژی ما برای جستجوی آنها متفاوت است. اگر آن ها را تعدادی موجود تک سلولی تصور کنیم پس هیچ گاه به سراغ ما نخواهند آمد و این ما هستیم که باید به سراغشان برویم. کشفیات جدید ما را واداشته تا باور کنیم حیات می تواند به شیوه هایی که در معادلات دریک گنجانده نشده، شکوفا شود. پیش از این دانشمندان عقیده داشتند که حیات تنها می تواند در منطقه ی گلیدلاکس-سکونت پذیر- در اطراف خورشید وجود داشته باشد. نه خیلی نزدیک به خورشید تا اقیانوس ها به جوش آیند، نه خیلی دور تا اقیانوس ها یخ بزنند، بلکه کاملا مناسب تا حیات امکان پذیر شود.

تصویری از اروپا، قمر مشتری

تصویری از اروپا، قمر مشتری

بنابراین وقتی اخترشناسان به مدرکی دست یافتند که آب مایع چه بسا در زیر پوشش یخی اروپا قمر یخ زده ی مشتری، قرار داشته باشد، غوغایی برپا شد. اروپا کاملا در بیرون منطقه ی گلدیلاکس قرار دارد، پس انگار با شرایط معادله ی دریک جور در نمی آید. با این حال شاید نیروهای کشندی برای آب کردن پوشش یخی اروپا و ایجاد اقیانوس مایع همیشگی کفایت کند. فقط در منظومه شمسی ما بیش از یک صد قمر هست، بنابراین شانس اینکه تعدادی از قمرهایی که در بیرون از منطقه ی گلیدلاکس منظومه شمسی ما می توانند از حیات پشتیبانی کنند، بسیار زیاد است.

علاوه بر این، دانشمندان عقیده دارند که کیهان می تواند آکنده از سیاراتی سرگردان باشد که دیگر به دور ستاره ای نمی چرخند. به دلیل نیروهای کشندی هر قمری که به دور سیاره ای سرگردان می چرخد شاید در زیر پوشش یخی خود از اقیانوس هایی مایع و بنابراین از حیات برخوردار باشد، ولی دیدن چنین قمرهایی با دستگاه های ما، که به آشکارسازی نور آمده از ستاره ی مادر وابسته است، بسیار سخت است. البته دانشمندان بی کار نبوده اند و به همین منظور بتازگی، آژانس فضایی اروپا (ESA) اعلام کرده، تا سال ۲۰۲۲ فضاپیمای جویس(Juice) را راهی مدار سیارۀ مشتری می کند. این ماهواره پنج تنی حدود هشت سال پس از پرتاب در سال ۲۰۳۰ به مدار سیاره مشتری رسیده و با استفاده از ابزار بسیار پیشرفته، جو و مگنتوسفر این سیاره و قمرهای آن از جمله “اروپا” را مورد بررسی قرار می دهد. ناسا نیز اهمیت وجود حیات میکروبی را در “اروپا” بیشتر از مریخ می داند و در پروژه دو میلیارد دلاری خود، کاوشگر کلیپر (Clipper) را تا سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب خواهد کرد و سه تا شش سال بعد به قمر اروپا خواهد رسید.

شواهد حیات در سیارات فرا خورشیدی

برای جست و جوی حیات فرا زمینی، به ویژه حیات هوشمند در کهکشان راه شیری، مناسب ترین محل ها طبعا سیارات قابل زیست مشابه زمین می باشند. دلیل این امر آن است که بیشتر موجودات زنده، در شرایط سخت کاملا آسیب پذیر هستند و وجود حیات وقتی امکان پذیر است که شرایط محیطی، مناسب باشد. اینکه در شرایط محیطی دشوار هم پاره ای از موجودات زنده می توانند دوام بیاورند منافاتی با حرف قبلی ندارد، زیرا این موجودات در تنازع بقا طبق نظریه ی فرگشت داروین خود را با شرایط سخت تطبیق داده اند. اما شرایط چگونه می توان این سیارات را از روی زمین شناسایی کرد؟

نخستین شواهد از وجود حیات بر سطح سیارات دیگر احتمالا مشاهدات اخترشناسان از شیمی اتمسفر این سیارات بیگانه است. دو رویکرد متفاوت می‌تواند به اخترشناسان برای بررسی جو سیارات بیگانه با جزئیات منحصربفرد و یافتن نشانه‌های احتمالی حیات کمک کند. نخستین گام در جستجو برای یافتن نشانه‌های حیات فرازمینی، تعیین قابل مطالعه بودن جو یک سیاره بیگانه است؛ اما یکی از چالشهای بزرگ در اخترشناسی فواصل بسیار زیاد اجرام از هم می باشد. این عامل درک  شواهدی مبنی برحیات در سیارات را مشکل می سازد که معمولاً با استفاده از تکنولوژی تلسکوپ‌هایی زمین و فضایی که امروزه در اختیار داریم به صورت نقاط نورانی دیده می‌شوند و می توان بر این مشکل تا حدودی غلبه کرد.

بسیاری از سیارات بیگانه کشف شده توسط تلسکوپ فضایی کپلر که در سال ۲۰۰۹ برای شکار سیارات بیگانه به فضا پرتاب شد، احتمالا دارای جو نیستند. آیا این نوع سیارات بیگانه بطور بالقوه برای میزبانی از حیات مناسب هستند؟ آیا در صورت دارا بودن جو، گرم یا سرد بوده و آیا دارای سطح جامد است؟ پاسخ به این سوالات، خصوصیات پایه یک سیاره بیگانه را تعیین می‌کنند. به گفته ی دانشمندان ضخامتی مشابه شبیه ضخامت جو زمین این امکان را برای محققان فراهم می‌کند تا در گام بعدی اقدام به بررسی ترکیبات جو کنند؛ بررسی شیمی و اندازه‌گیری مولکول‌ها در جو، گزارش نسبتا دقیقی از وضعیت یک سیاره بیگانه ارائه می‌کند. اخترشناسان با استفاده از برخی قوانین اساسی شیمی به کشفیاتی در خصوص سیارات بیگانه دست پیدا کردند؛ جو زمین مملو از اکسیژن بعنوان یک گاز واکنش‌پذیر است که منجر به شکل‌گیری حیات بر روی این سیاره شده است. در طیف زمین هر دو گاز اکسیژن و متان وجود دارند، چراکه حیات و سوخت و ساز در آن جریان دارد.

برای پیدا کردن اکسیژن، متان و سایر گازها که احتمال میزبانی از حیات را افزایش می‌دهند، اخترشناسان باید زمان گذر سیاره از مقابله ستاره میزبان را رصد کرده یا تصویر مستقیمی از سیاره و ستاره میزبان در اختیار داشته باشند. گذر سیاره فراخورشیدی از مقابل چهره ستاره میزبان باعث تغییر در میزان درخشندگی ستاره می‌شود؛ اگر جو سیاره ضخامت داشته باشد، طیف نوری در برخی طول موج‌ها شفاف و در غیر اینصورت طیف نوری مات دیده می‌شود؛ تغییر وضعیت طیف نوری به تعیین ترکیبات و موادشیمیایی موجود در جو سیاره کمک می‌کند. تاکنون بیش از ۵۰ سیاره با این روش مورد بررسی قرار گرفته‌اند؛ اغلب این سیارات ابر مشتری‌های داغ – غول‌های گازی بزرگ در مدار بسیار نزدیک به ستاره میزبان – هستند که قادر به میزبانی از حیات نیستند. مشاهده اکسیژن در یک طیف بسیار دشوار است، اما متان با استفاده از یک تلسکوپ بسیار قوی براحتی قابل مشاهده است.

البته گروهی از دانشمندان بتازگی با انتشار مقاله ای وجود اکسیژن در سیارات بیگانه را نشانه ی قطعی حیات نمی دانند. بر پایه ی این نظر سیاره ها می توانند ذخیره های بزرگی از اکسیژن غیرزیستی (abiotic)، یعنی اکسیژنی که توسط جانداران تولید نشده را داشته باشند. این بررسی نمونه ی خوبی از پژوهش های میان-رشته ای است که برای پیشرفت اخترزیست شناسی جستجوی حیات در سیارات فراخورشیدی، دانسته های زمینه های گوناگون دانش را با هم ترکیب می کند .تاکنون باور بر این بوده که اگر یک سیاره اکسیژن داشته باشد، معنایش این است که گونه هایی از گیاه در آن سیاره در حال تولید اکسیژن از راه فتوسنتز هستند. بنابراین گمان می رفت که اگر بخواهیم به دنبال نشانه های حیات بر روی سیارات بیگانه باشیم، تنها کافیست اکسیژن را در جو آن شناسایی کنیم و در واقع وجود اکسیژن در جو، می تواند به عنوان یک زیست‌نشانگر یا بیومارکرِ قطعی پنداشته شود. اما واقعیت این است که واکنش های شیمیایی غیرزیستی هم می توانند بر ترکیب جو سیارات فراخورشیدی تاثیر گذار باشند.

در کنار بررسی ترکیبات جو، اخترشناسان قادر به بررسی احتمال وجود حیات بر سطح یک سیاره یا حداقل انعکاسی از آن هستند. تمامی اشکال حیات بدنبال خلاص شدن از انرژی هستند که از آن استفاده نمی‌کنند؛ در گیاهان انرژی که برای تولید غذا استفاده نمی‌شود، به شکل فوتون‌های فرابنفش منعکس می‌شود. در زمان فراوانی زندگی فتوسنتزی مانند جنگل‌های بارانی یا تپه‌های جلبکی، انعکاسی به شکل درخشش جزئی نور مادون قرمز دیده می‌شود که لبه سرخ (red edge) نامیده می‌شود و مشابه این بازتاب در سیارات فراخورشیدی نیز قابل مشاهده است. با این حال مشاهده انعکاسی مشابه لبه سرخ از فاصله دور بسیار مشکل است؛ بطور مثال مشاهده لبه سرخ در جنگل های بارانی از فاصله دور تنها در روزهای صاف امکانپذیر است، درحالیکه این منطقه در بیشتر مواقع پوشیده از ابر است.

اخترشناسان به تازگی موفق به تهیه نخستین تصویر مستقیم از یک سیاره فراخورشیدی به رنگ سایه آبی شده‌اند؛ اما آیا امکان مشاهده یک سیاره سبز با حیات فتوسنتزی یا یک سیاره سرخ رنگ نیز وجود دارد؟ این مسئله بستگی به نوع موجودات فتوسنتزی احتمالی در اطراف یک ستاره خورشید مانند یا ستاره کوتوله قرمز دارد. بر روی زمین، گیاهان از رنگدانه‌ای موسوم به کلروفیل A برای جذب نور خورشید و تولید مواد غذایی استفاده می‌کنند که اقدام به تنظیم طول موج‌های ساطع شده از نور خورشید می‌کند و به همین علت گیاهان سبز هستند.

اما محققان موسسه تحقیقات فضایی گودارد ناسا در حال مطالعه بر روی گونه‌ای از جلبک اعماق دریا هستند که از کلروفیل D  استفاده می‌کند؛ طول موج‌های جذب شده بوسیله این رنگدانه بیشتر در طیف مادون قرمز هستند. تحقیقات صورت گرفته توسط محققان این مرکز در سال ۲۰۰۷ نشان می‌دهد، گیاهان بیگانه بر روی سیارات فراخورشیدی می‌توانند به رنگ‌های مختلفی باشند و این مسئله بستگی به روشنایی ستاره میزبان آنها دارد و رنگدانه‌های فتوسنتزی با نور در دسترس تطبیق پیدا می‌کنند. به همین علت تلسکوپ‌های آینده باید قادر به رصد طیف کاملی از طول موج‌های نوری باشند گه گیاهان برای فتوسنتز استفاده می‌کنند. برای کشف نشانه‌ای از حیات بیگانه، علاوه بر تلاش برای یافتن سیگنال‌های فرازمینی، حجم بالایی از داده‌ها باید پردازش شوند.

چه تعداد تمدن بیگانه وجود دارد؟

در سال ۱۹۶۱ اخترشناس دانشگاه کرنل فرانک دریک یکی از نخستین کسانی شد که به چنین برآورد تقریبی دست زد. وی برای تخمین تعداد تمدن‌های فضایی موجود در کهکشان راه‌شیری، که ما در عمل می‌توانیم بی‌درنگ با آنها ارتباط برقرار کنیم، معادله‌ای ارائه کرد. معادله مشهور وی یک احتمال جالب است که با پارادوکس فرمی ارتباط زیبایی دارد. به طور خلاصه پاردوکس فرمی می‌گوید که «اندازه جهان هستی و عمر آن نشان می‌دهد که باید موجودات و تمدن‌های فضایی پیشرفته دیگری وجود داشته باشند. اما اگر چنین است، پس چرا ما تاکنون آنها را ندیده‌ایم و این تمدن‌ها به ما سر نزده‌اند؟» پاردوکس فرمی بیان می‌کند که صرف‌نظر از تعداد تمدن‌هایی که از این رابطه استخراج می‌شوند، به نظر می‌رسد که مدارک چنین ارتباطات بین تمدنی دارای یک فقدان آشکار است.

معادلۀ دریک برای تخمین تعداد تمدن‌های فضایی

اگر پارادوکس فرمی را کنار بگذاریم و از جنبه ریاضی به معادله دریک نگاه کنیم، این معادله در فرم اصلی خود به صورت زیر است:

N = R* × fp × ne × fl × fi × fc × L

شاید در نگاه اول این معادله خیلی ترسناک به نظر برسد، اما در حقیقت فهم آن بسیار ساده است. هدف این معادله این است که به جای حدس‌های کلی، با استفاده از چند عدد که بر اساس دانش فعلی خود می‌توانیم آنها را تخمین بزنیم، عدد جادویی N را به دست آوریم، عددی که تخمینی از تعداد تمدن‌های قابل ارتباط در کهکشان راه شیری است. بگذارید ابتدا با R*، نرخ متوسط شکل‌گیری ستارگان در کهکشان خود شروع کنیم. این ضریب عجیب به ما کمک می‌کند تا با درک تعداد ستارگانی که هر سال در کهکشان راه شیری متولد می‌شوند، دریابیم که چه تعداد تمدن فضایی هر سال ممکن است متولد شوند. تئوری‌های موجود پیشنهاد می‌کنند که این عدد برای کهکشان راه شیری در حدود ۱۰ ستاره در سال است.

ضریب دوم در معادله بالا، fp، بیانگر درصدی از ستارگان مذکور است که دارای سیاره هستند. بر اساس دانش فعلی ما، این عدد چیزی حدود ۵۰ درصد است. برای تخمین سایر ضرایب معادله بالا، نیازی نیست تا این حد از زمین دور شویم و کافی است تا نگاهی به منظومه شمسی خودمان داشته باشیم. ضریب ne بیانگر تعداد سیاراتی است که می‌توانند میزبان حیات باشند. ضریب fl نیز بیانگر درصدی از این سیارات است که حیات در روی آنها می‌تواند شکل بگیرد. با نگاهی به منظومه شمسی می‌توان گزینه‌های مختلفی را برای این ضرایب پیدا کرد.

به طور آشکار، زمین می‌تواند از حیات پشتیبانی کند و احتمالا در گذشته مریخ نیز چنین حالتی داشته است. این مطلب باعث می‌شود که عدد ۲ را برای ضریب اول پیشنهاد کنیم، اما شاید لازم باشد که در تخمین خود قمرهای خاص منظومه شمسی، اروپا در مشتری و تیتان در زحل را نیز در نظر بگیریم. اگرچه حیاتی که در این اقمار می‌تواند شکل بگیرد ممکن است خیلی ابتدایی یا عجیب باشد، اما در نظر گرفتن آنها ما را به عدد ۴ برای ضریب ne می‌رساند. درصدی از این سیارات که حیات می‌تواند روی آنها شکل بگیرد حداقل ۱ است، اما می‌توان فرض کرد که اگر شرایط مناسب فراهم باشد، حیات در یک زمان نامعلوم و به یک شکل ناشناخته در همه آنها می‌تواند تکامل یابد. پس ضریب fl را همان ۱۰۰ درصد در نظر می‌گیریم.

پس از مقادیر بالا، اکنون می‌توان چند مقدار دقیق و قابل اعتماد را برای ضرایب نهایی معادله دریک در نظر گرفت. ضریب fi بیانگر درصدی از سیارات قابل سکونت است که حیات هوشمند در آنها تکامل یافته است. با توجه به اینکه در منظومه شمسی، ما تنها یک جا را سراغ داریم که چنین حیات هوشمندی روی آن شکل گرفته باشد، می‌توان مقدار ۲۵ درصد را برای این ضریب در نظر گرفت. به گفته بنیاد ستی که مسولیت جستجوی حیات فرازمینی را بر عهده دارد، fc بیانگر «درصدی از تمدن‌های فضایی است که به یک فناوری دست یافته‌اند که می‌تواند نشانه‌های قابل ردیابی از وجود آنها در فضا به جا بگذارد.» در نتیجه این ضریب به مقدار ناچیز ۱ درصد کاهش می‌یابد. در نهایت به ضریب L می‌رسیم، مدت زمانی که تمدن مورد نظر نشانه‌های قابل ردیابی را در فضا پخش کرده است. اگر انسان را به عنوان نمونه در نظر بگیریم، دستیابی به چنین حدی از پیشرفت فناوری را می‌توان در حدود ۱۰۰۰ سال تخمین زد.

موقعیت خورشید در کهکشان راه شیری

اگر تمام اعدادی را که در بالا به آنها اشاره شد در معادله دریک قرار دهیم، به عدد تکان دهنده‌ای خواهیم رسید: تعداد تمدن‌های موجود در کهکشان راه شیری که ما قادریم همین لحظه با آنها ارتباط برقرار کنیم تنها ۵۰ تمدن است! تخمین زده می‌شود که در حدود ۴۰۰ میلیارد ستاره در کهکشان راه شیری وجود داشته باشد، اما از این میان تنها ۵۰ تمدن فضایی وجود دارد که ما می‌توانیم با آنها ارتباط برقرار کنیم. کافی است تا نگاهی به مقیاس پهناور کهکشان راه شیری بیاندازید که بیش از ۱۰۰ هزار سال نوری پهنا دارد. آنگاه در می‌یابید که شانس ما برای اینکه در یک فاصله مناسب برای برقراری ارتباط با سایر تمدن‌های فضایی باشیم، چقدر اندک است. مساله‌ای که خیلی نا امیدکننده به نظر می‌رسد.

فرا زمینی های هوشمند کجای کهکشان راه شیری هستند؟

بتازگی مایکل گرت کارشناس نجومی گفته است که کهکشان راه شیری خانه ی بیش از ۳ هزار تمدن بیگانه است، اما فاصله بسیار زیادی که بین ما و اقوام کهکشانیمان وجود دارد شانس ملاقات با آنها را بسیار کم کرده است. به گفته ی وی: داده های جمع آوری شده توسط ناسا و دیگر آژانس های فضایی نشان می دهد که زمین یکی از ۴۰ میلیارد سیاره ای در کهکشان ما است که به طور بالقوه در منطقه ی قابل سکونت ستاره ی مادری اش قرار دارد و این نکته را هم باید در نظر داشت که هر ساله یک سیاره قابل سکونت نیز شکل می گیرد.

علاوه بر این، کهکشان راه شیری به تنهایی می‌تواند خانه‌ی بیش‌ از ۳۰۰۰ تمدن فرا زمینی باشد اما فواصل بین سیاره ‌ها به‌ قدری زیاد است که عملا امکان تماس با آنها را فوق العاده کم کرده است. با این حال، گرت گفت که با توجه به قطر کهکشان راه شیری که بیش از ۱۰۰ هزار سال نوری است، نور یا سیگنال با سرعت متوسط ۳۰۰ هزار کیلومتر در ثانیه برای رسیدن به نزدیک‌ترین منظومه یعنی آلفا قنطورس ۴ سال زمان لازم دارد و سفر از یک کهکشان به کهکشان دیگر نیز ۱۰۰ هزار سال به طول می انجامد.

گرت ادامه داد: به طور متوسط ۱۰۰۰ سال نوری فاصله بین تمدنهای کهکشان ما وجود دارد، این فاصله بسیار زیادی است به علاوه که باید برای رفت و برگشت اطلاعات فاصله ای دو برابر این مقدار را در نظر گرفت بنابراین باید حداقل چند هزار سال فرصت داشته باشید تا بتوانید با تمدنهای دیگر صحبت کنید.  از سوی دیگر زمانی که تمدن هوشمند در این سیارات به وجود بیاید و شاید از بین بروند نیز برای ما ناشناخته است، به عنوان یک مثال در سیاره زمین به محض اینکه شرایط مهیا شد، حیات شکل گرفت اما سالیان درازی طول کشید تا زندگی هوشمند ایجاد شود. نمی خواهم منفی باف باشم اما یافتن سیگنالهای SETI  در کهکشان ما بسیار نادر هستند. ستی حدود ۶۰ سال است که برای یافتن نشانه‌هایی از حیات فرا زمینی در تلاش است، این بدان معنا نیست که ستاره شناسان باید جستجو در این زمینه را متوقف کنند بلکه کاملا برعکس، با جهش بزرگی که در تکنولوژی رخ داده و پیشرفت در ستاره‌شناسی رادیویی و پردازش داده نسبت به گذشته امکان موفقیت و جستجوی سیگنال بیگانگان خیلی بیشتر شده است.

افراد بسیاری نظیر هاوکینگ بر این عقیده اند که فرازمینی ها تنها برای چپاول منابع انرژی زمین به سیاره ما حمله خواهند کرد و وجود یا عدم وجود ما برای آنها اهمیتی نخواهد داشت. وی معتقد است:” اگر موجودات فضایی، ما را ملاقات کنند به گمان من نتیجه چنین ملاقاتی بسیار مشابه اولین سفر کریستف کلمب به آمریکا خواهد بود. نتیجه ای که چندان به نفع بومی های آمریکا تمام نشد.” اگر موجودات فوق پیشرفته فضایی وجود داشته باشند، چه دلیلی وجود دارد که آنها تمدنی غارتگر باشند، ما فقط نسبت به تصور نیمه متمدن خود به این موضوع نگاه می کنیم، با این حال افراد بسیاری نیز معتقدند که فرازمینی ها ممکن است بسیار بشر دوست باشند.

آیا بیگانگان فضایی از زمین بازدید کرده اند؟

برخی افراد ادعا می کنند که فرا زمینیان به شکل یوفو (UFO) اشیای پرنده ناشناخته  از قبل از زمین دیدار کرده اند. معمولا وقتی دانشمندان درباره یوفوها چیزی می شنوند سری تکان می دهند و به دلیل فواصل بسیار زیاد ستارگان، امکان پذیری آن را رد می کنند. ولی بدون توجه به واکنش دانشمندان، سال هاست که در مورد یوفوها کمابیش همیشه خبری هست. بیش تر گزارش های یوفو را می توان در ارزیابی دقیق به علت یکی از موارد زیر کنار گذاشت:

۱- سیاره ناهید: که پس از ماه درخشانترین شی در آسمان شب است. اگر با خودرو در حال حرکت باشیم، چنین به نظر می رسد که این سیاره، بدلیل فاصله ی بسیار از زمین ، دارد ما را دنبال می کند و این توهم را می سازد که گویی کسی مشغول هدایت آن است، درست به همان شیوه ای که انگار ماه را دنبال می کند. ما تا حدی با مقایسه ی اشیای متحرک با پیرامونشان، به ارزیابی فاصله می پردازیم. چون ماه و ناهید بسیار دورند و چیزی برای مقایسه در اطرافشان نیست، نسبت به پیرامون ما جا به جا نمی شوند و در نتیجه این خطای دید پیش می آید که دارند ما را دنبال می کنند.

۲- گاز مرداب: در طی وارونگی دما بر روی ناحیه ای مردابی، این گاز بر روی زمین در جا شناور می ماند و می تواند اندکی فروزنده شود. نکه هایی کوچک تر از گاز ممکن است از بخش اصلی جدا شوند، و چنین بنماید که سفینه های گشتی در حال ترک « سفینه ی مادری » هستند.

۳-شهاب سنگ ها: رگه های درخشانی از نور می توانند در عرض چند ثانیه سر تا سر آسمان شب را بپیمایند و توهم سفینه ای خلبان دار را بسازند. آنها می توانند متلاشی نیز شوند، که دوباره همان توهم جدا شدن از شفینه های گشتی از سفینه ی مادر را ایجاد می کند.

۴- بی هنجاری های جوی: انواع و اقسام طوفان های تندری و رویدادهای عجیب جوی که می توانند به شیوه های غریب آسمان را روشن کنند. منجر به توهم یوفوها می شوند.

در سده های بیستم و بیست و یکم پدیده های زیر نیز شاید به مشاهدات یوفو دامن زده باشد:

۱-پژواک های رادار: موج های رادار می توانند از روی کوه ها بازگردند و پژواک های بسازند، که می توانند منجر به ایجاد نشان هایی بر روی مانیتورهای رادار شوند. بر روی مانیتورهای رادار حتی چنین به نظر می رسد که چنین موج هایی دارند با سرعت بسیار پرواز می کنندو مانور می دهند، چون آنها پژواک اند.

۲- بالون های هواشناسی و پژوهشی: ارتش در گزارشی جنجالی ادعا می کند که شایعه ی مشهور سقوط فضایان در سال ۱۹۴۷ در رازول نیومکزیکو ناشی از بالونی معیوب در « پروژه ی سلطان » بوده است، پروژه ای فوق محرمانه برای نظارت بر سطوح نتابش در جو در صورت وقع جنگ هسته ای.

۳- هواپیما: هواپیماهای تجاری یا نظامی بعنوان عامل گزارش های یوفو شناخته شده هستند. خصوصا این در مورد پروازهای هواپیماهای آزمایشی پیشرفته مانند بمب افکن های رادار گریز صحت دارد. ( ارتش آمریکا عملا به داستان های بشقاب پرنده دامن می زند تا اذهان را از پروژه های بسیار سری خود منحرف کند.)

۴- نیرنگ های عمدی: برخی از مشهورترین تصاویر ادعایی از بشقاب پرنده، نیرنگی بیش نیستند. یک تصویر مشهور از بشقاب پرنده که پنجره ها و ارابه های فرود را نشان می دهد، تنها یک بذردان دست کاری شده است. دست کم ۹۵ درصد مشاهدات را می توان بعنوان یکی از موارد بالا کنار گذاشت. اما در مورد چند درصد باقیمانده از موارد توضیح داده نشده کماکان پرسش دست نخورده می ماند.

فضایی ها چه شکلی هستند؟

اکثر مردم با شنیدن این عناوین یکی از حالات زیر را در ذهن خود مجسم می کنند: موجودی سبز رنگ و لزج! که با چشمان درشت سیاه خود به آن ها خیره شده است، موجودی خاکستری، قد بلند و لاغراندام که با انگشتان کشیده و باریک خود به سمت آن ها اشاره می کند، رباتی کاملا مکانیکی که با اشعه قرمز رنگ خود مشغول اسکن کردن بدن آن هاست!

Alien-Fake-391318برخلاف تمام اخباری که تا به حال ممکن است با آنها مواجه شده باشید باید بگویم که تا این لحظه هیج مدرکی مبنی بر وجود موجودات فضایی این چنینی وجود ندارد. همان طور که مشخص است دید مردم نسبت به این موضوع کاملا نشات گرفته از مواردیست که منابع محیطی، علی الخصوص سینما به آنها القا می کند. برای مثال تمام سه حالت بالا شخصیت هایی هستند که در فیلم های علمی_تخیلی به عنوان موجودات فرا زمینی برای ما به نمایش در آمده اند. به نظر نمی رسد ذهنیتی هم که شما از یک فرازمینی داشته باشید خارج از سه حالت بالا باشد. اگر در تمام فیلم های این چنینی یک موجود فضایی را شی ای کروی و نارنجی نشان می دادند یقینا تصور امروز شما نسبت به این قضیه با سه حالت بالا تفاوت داشت!

اگر فرض کنیم که فرازمینی ها واقعا وجود دارند در این صورت یک موجود فضایی می تواند هر شکلی داشته باشد. از یک باکتری یا موجود تک سلولی گرفته تا یک موجود هوشمند به همراه تمدنی فراتر از تمدن امروزی بشر. دانشمندان با آزمودن چگونگی تکامل یافتن حیات بر روی زمین، به این تنیجه رسیده اند که حیات هوشمند به احتمال زیاد نیاز دارد به ۱- نوعی دیدگانی یا مکانیسم حسی برای اکتشاف محیط پیرامونی ۲- نوعی انگشت شست برای گرفتن- می تواند شامل بازو یا پنجه هم باشد ۳ – نوعی سیستم ارتباطی، مانند حرف زدن. این سه ویژگی برای حس کردن محیط پیرامونی و سرانجام دست کاری آن لازم اند- هر دوی اینها نشانه های هوشمندی هستند. ولی ورای این سه هر چیز دیگری ممکن است که شکل بگیرد.

فیزیک تمدن های پیشرفته چگونه می تواند باشد؟

از فیزیک می توانیم برای ترسیم طرحی از تمدن های پیشرفته ی ممکن در فضا استفاده کنیم. اگر ما به برخاستن تمدن خودمان در هزاران سال گذشته نگاهی بیندازیم، از هنگام سربرآوردن انسان های مدرن از آفریقا، می توان آن را از دیدگاه افزایش انرژی مورد بررسی قرار داد. اختر فیزیکدان ها حدس زده اند که مراحل توسعه یافتن تمدن های فرا زمینی را نیز می توان بر حسب مصرف انرژی رده بندی کرد:

تمدن نوع ۱ : گذار از تمدن نوع صفر به نوع یک بسیار خطرناک است. زیرا ما هنوز وحشیگری ناشی از دوره جنگل را با خود همراه داریم. از برخی جهات پیشرفت تمدن ما در حقیقت مسابقه با زمان است. از یک طرف حرکت بسوی تمدن نوع یک ممکن است به ما نوید دوره ای بی مانند از شکوفایی و صلح را بدهد. از طرف دیگر، نیروهای آنتروپی ممکن است منجر به نابودی ما شود. شاید در فضا تمدن های پیشرفته فراوانی وجود داشته باشد اما آنها علاقه کمی به جامعه ابتدایی نوع ۰٫۷ ما نشان می دهند. شاید آنها به دلیل جنگ و دستیابی به تمدن نوع یک از بین رفته و مرده اند.

به طور کلی تمدن نوع ۱، تمدنی است که از انرژی ستاره ای استفاده می کند. مصرف انرژی این نوع تمدن را می توان به دقت اندازه گیری کرد: بنا به تعریف ، آنها قادرند تمام انرژی دریافتی از ستاره خود، خود یعنی ۱۶^۱۰ وات ، را مورد استفاده قرار دهند. با استفاده از این انرژی ستاره ای احتمالا قادرند وضعیت آب و هوا را کنترل کرده، بهبود بخشیده، مسیر حرکت توفان ها را تغییر داده یا شهرهایی را بر روی اقیانوس بنا کنند. بنابراین چنین تمدنی بر سیاره خود تسلط یافته و تمدنی سیاره ای ایجاد خواهند کرد.

وقتی تمدنی به وضعیت نوع ۱ دست یابد، بعید است که سریعا به ستارگان تسلط پیدا کند، احتمالا چنین تمدنی برای قرن ها در سیاره خانه باقی می ماند، تا زمان کافی داشته باشد تا از ملی گرایی، بنیاد گرایی، نژاد پرستی و فرقه گرایی باقی مانده از گذشته خلاصی یابد. نویسنده های علمی تخیلی بارها و بارها، بدون اشاره به سختی های سفر و مهاجرت ها فضایی به داستانسرایی پرداخته اند.

تمدن نوع ۲: این تمدن انرژی سیاره ای را بطور کامل مصرف کرده و انرژی ستاره کاملی را، تقریبا در حدود ۲۶^۱۰ وات را در کنترل خود در آورده است. آنها قادرند تمام انرژی خارج شده از ستاره خود را مصرف کنند. همچنین ممکن است بتوانند با تحت کنترل در آوردن شعله های خورشیدی، ستارگان دیگر را نیز مشتعل کنند. تمدن نوع ۲ که قادر به برداشت انرژی یک ستاره کامل است، باید شبیه اتحادیه سیارات پیشتازان فضا باشد، البته بدون ماشین وارپ.. آنها بخش کوچکی از کهکشان راه شیری را تحت تسلط خود در آورده و می توانند ستارگان را شعله ور سازند. به این ترتیب در وضعیت تمدن نوع ۲ قرار می گیرند.

فریمن دیسون اینگونه تصور کرده است که تمدن نوع ۲ برای استفاده کامل انرژی خروجی خورشید، می تواند کره ای عظیم به دور خورشید بسازد تا پرتوهای آن را بطور کامل جذب کند. بعنوان مثال این تمدن ممکن است سیاره ای در ابعاد مشتری ساخته و جرم آن را در کره ای دور خورشید توزیع کند. براساس قانون دوم ترمودینامیک، کره در نهایت گرم شده و از خود تابش فرو سرخ معینی گسیل خواهد کرد که در فضا قابل رویت است. جان جاگاکو، از انیستیوی تحقیقات تمدن در ژاپن ، و همکارانش آسمانها را تا فاصله ۸۰ سال نوری جستجو کرده اند تا چنین تمدن هایی را بیابند و تاکنون هیچ شاهدی دلیل بر وجود این تابش های فرو سرخ نیافته اند ( بخاطر داشته باشید که عرض کهکشان ما صد هزار سال نوری است. )

تمدن نوع ۲، ممکن است برخی از سیارات منظومه شمسی خود را تحت تسلط در آورده و حتی سفرهای بین ستاره ای را شروع کرده باشد. به دلیل منابع گسترده ای که در دسترس تمدن نوع ۲ قرار دارد، احتمال دارد که آنها بتوانند شکل های عجیبی از نیروی محرکه مثل پیشرانه ضد ماده/ ماده برای سفینه های فضایی خود تهیه کنند. تا سفرهای نزدیک به سرعت نور را امکان پذیر سازند. در اصل این شکل از انرژی بازده صد درصد دارد. این نیز از نظر آزمایشگاهی امکان پذیر است ولی برای تمدن نوع ۱ بسیار پر هزینه و گران قیمت است.

تمدن نوع ۳ : این تمدن انرژی کامل منظومه شمسی را به اتمام رسانده و بخش های بزرگی از کهکشان را تحت کنترل خود در آورده است. چنین تمدنی قادر است انرژی ۱۰ میلیارد ستاره، یعنی در حدود ۳۶^۱۰ وات، را مورد استفاده قرار دهد. زمانی که جامعه به تمدن نوع سوم دست می یابد، به انرژی های خارق العاده ای می اندیشد که در آن فضا و زمان، ناپایدار می شوند. می دانید در انرژی پلانک اثرات کوانتمی حاکمند و فضا-زمان مملو از حباب ها و کرمچاله های کوچک است. به دلیل اینکه ما از دیدگاه تمدن نوع ۰٫۷ به مساله انرژی می نگریم، در حال حاضر انرژی پلانک بسیار فراتر از دسترس ماست. در حالیکه تمدن نوع ۳، به انرژی هایی دسترسی پیدا میکنند که برابر با ۱۰ میلیارد ۱۰ میلیارد برابر انرژی هایی هستند که امروزه بر روی کره زمین یافت می شوند.

ستاره شناسی به نام یان کرافورد، از کالج دانشگاهی لندن، در مورد تمدن نوع ۳ اینگونه می نویسد: » اگر یک مجتمع مهاجر نشین معمولی فضایی را در فاصله ۱۰ سال نوری از زمین در نظر بگیریم و بعلاوه سفینه ای با سرعت ده درصد سرعت نور در اختیار داشته باشیم، همچنین اگر دوره زمانی بین تاسیس مجتمع و توسعه و ارسال مجتمع های مهاجر نشین جدید از آن برابر ۴۰۰ سال باشد، آنگاه جبهه موج ایجاد چنین مجتمع های مهاجر نشینی با سرعت میانگین ۰٫۰۲ سال نوری در سال توسعه خواهد یافت. از آنجا که عرض کهکشان برابر با صد هزار سال نوری است، تسلط کامل بر آن بیش از ۵ میلیون سال طول نخواهد کشید. اگر چه از نظر انسان این زمان بسیار طولانی است ولی این تنها ۰.۰۵ عمر کهکشان است . یکی از مهمترین نگرانی های این تمدن، راه اندازی سیستم مخابراتی و ارتباطی است که بتواند کل کهکشان را به هم ارتباط دهد. این مساله کاملا به اینکه انسان های ساکن در یک جامعه دارای تمدن نوع ۳ به گونه ای ( مثلا از طریق کرمچاله ) بتوانند به فناوری سریع تر از سرعت نور دست یابند وابسته است.

تمدن نوع ۴: در صورت وجود چنین نوع از تمدنی در آینده های بسیار دور، منبع انرژی آن نیز میتواند فراکهکشانی باشد؛ مثل انرژی تاریک که ۷۳ درصد محتویات ماده/ انرژی جهان ما را تشکیل می دهد. اگرچه این انرژی به طور بالقوه ذخیره ای هنگفت و تاکنون بزرگترین منبع انرژی جهان محسوب می شود، با این حال این میدان ضدگرانش در تمام فضای جهان گسترده شده و بنابراین در هر نقطه از فضا بسیار ضعیف است.

نیکولا تسلا، نابغه الکتریسیته و رقیب ادیسون، یادداشت های بسیار زیادی در مورد برداشت انرژی خلاء نگاشته است. او عقیده داشت خلاء ذخایر هنگفتی از انرژی را در خود پنهان کرده است. به عقیده او اگر ما بتوانیم به نوعی از این انرژی نهفته بهره برداری کنیم، تغییرات اساسی در جامعه انسانی ایجاد شده خواهد شد. لازم به ذکر است که استخراج این انرژی شگفت آور شدیداً مشکل است. جستجوی طلا در اقیانوس ها را تصور کنید! . احتمالا نسبت به تمام طلاهای موجود در فورت ناکس و دیگر خزانه های جهان، طلای بیشتری در اقیانوس ها پراکنده شده است. با این حال هزینه استخراج طلا در پنین پهنه وسیعی عاملی بازدارنده محسوب می شود. بنابراین طلای مدفون در اعماق اقیانوس ها هرگز استخراج نشده است.

به طور مشابه، انرژی پنهان تاریک، از محتوای کل انرژی ستارگان و کهکشانها بیشتر است. با این حال این انرژی در میلیاردها سال نوری پراکنده شده و جمع آوری آن مشکل است. اما از نظر قوانین فیزیک هنوز میتوان تصور کرد تمدن نوع ۳، که انرژی ستارگان را در کهکشان مصرف کرده است، ممکن است به نوعی سعی در بهره برداری از این انرژی کرده تا به تمدن نوع بالاتر خود یعنی ۴ دست یابد.

نویسنده و گرداورنده: سمیر  الله وردی / سایت علمی بیگ بنگ

منابع بیشتر: space , news.discovery , dvice , ibtimes

Parallel Worlds , Physics of the ImpossibleMichio Kaku

در جستجوی حیات فرا زمینی, ۵٫۰ out of 5 based on 2 ratings

مطالب مرتبط

توجه : هرگونه استفاده از این مطلب بدون ذکر نام ‘سایت علمی بیگ بنگ’ و لینک به این مقاله غیر قانونی و از لحاظ اخلاقی غیر انسانی می باشد، لطفا به حقوق مولف احترام بگذارید.

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 237 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 20:19


به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی ایندیپندنت، هواوی VR به هدست واقعیت مجازی Gear VR سامسونگ شباهت دارد و به جای صفحه نمایش در قسمت جلوی دستگاه از تلفن هوشمند p9 یا p9 plus استفاده می کند که به عنوان صفحه نمایش و مغز کامپیوتر دستگاه است.
این دستگاه مانند هدست Gear VR مجهز به صفحه لمسی در یک طرف دستگاه است و زمانی که در داخل باکس هدست قرار می گیرد، به شما امکان استفاده از گوشی، تنظیم صدا و کنترل فوکوس را می دهد.
هر دو نسخه های گوشی P9 مجهز به صفحه نمایش ۱۰۸۰ پیکسلی است، بنابر این کیفیت خروجی تصویر دستگاه پایین خواهد بود. اما این امید وجود دارد که هواوی VR بین گوگل Cardboard و اکولوس Rift جایگاه خوبی را دست و پا کند.
همچنین به گزارش انگجت، این دستگاه با چهار هزار فیلم و ۴۰ بازی آماده برای اجرا، همراه با صدها عکس پانوراما و تورهای مجازی ارائه می شود و برنامه نویسان در حال توسعه محتوای دستگاه هستند.
هواوی VR یک قابلیت ویژه هم دارد و آن صدای ۳۶۰ درجه برای ویدیوهای ۳۶۰ درجه است. هدست هوآوی ۲۰ میلی‌ثانیه تاخیر دارد و زاویه ‌دید آن ۹۵ درجه است. همچنین فیلتر نورآبی روی آن تعبیه شده است که گفته می‌شود برای چشم انسان مناسب‌تر است.
علمی **۱۳۱۱**۲۰۱۷

انتهای پیام /*

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 238 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 19:07


به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا ازروابط عمومی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، نشست مدیران شرکت‌های چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران، با حضور محمود شیخ زین الدین رییس نمایشگاه، برگزارو مدیران شرکت‌ها دیدگاه‎ها و درخواست‌های خود را بیان کردند.
در این نشست که با حضور نماینگان بیش از ۷۰ شرکت حاضردر نمایشگاه صورت گرفت، مواردی همچون نحوه حمایت‌های نمایشگاه، فرآیند استقرار شرکت‌ها، کارگزاران مالی، سطح محصولات ارائه شده ارائه و درباره موارد مرتبط بحث و بررسی شد.
براساس این گزارش، در این نشست بیان شد به محصولات سطح یک ۵۰ درصد ، سطح دو ۳۵ درصد وسطح سه از حمایت ۲۰ درصدی برخوردار می شوند، این نمایشگاه همراه با یارانه خرید برای مراکز علمی و پژوهشی دولتی و نیز لیزینگ برای خریداران خصوصی ویژه محصولات دانش بنیان همراه است.
چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد ازمایشگاهی ساخت ایران به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۵ تا ۸ اردیبهشت ماه سال جاری در نمایشگاه بین المللی تهران برپا می شود.
علمی (۱)** ۹۳۴۰**۱۴۴۰

انتهای پیام /*

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 245 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 19:07


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر ‘وحید احمدی’ روز دوشنبه در حاشیه همایش مدیران آزمایشگاه‌ های دانشگاه‌ ها و مراکز پژوهش و فناوری در نشست مطبوعاتی اظهار داشت: بسیاری از شرکت های تامین تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری در دوران تحریم، عملکرد و توانمندی خوبی نداشتند و به تعهدات خود عمل نکردند که همین موضوع، مشکلات جدی برای دانشگاه ها ایجاد کرد.
وی ادامه داد: برخی از این شرکت ها را در فهرست سیاه وزارت علوم قرار دادیم و با هماهنگی که با وزارت بهداشت این شرکتها در فهرست سیاه دانشگاهها و مراکز وابسته به وزارت بهداشت نیز قرار خواهند گرفت و امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مجموعه، همراه با وزارت علوم و بهداشت قرار گیرد.
احمدی از رتبه بندی شرکتهای خدمات رسانی و خرید و تامین یا تولید تجهیزات دانشگاهی در وزارت علوم خبر داد و گفت: ممکن است برخی شرکتها با یک دانشگاه قرارداد منعقد کنند و خروجی خوبی نداشته باشند و دیگر دانشگاهها بدون اطلاع از کیفیت خدمات آنها به سراغشان بروند بنابراین سعی کردیم مجموعه شرکت ها را رتبه بندی کرده و اطلاعات لازم را دراختیار دانشگاه ها قرار دهیم تا از هدررفت منابع جلوگیری شود و درعین حال، خدمات رسانی با کیفیت بالاتری صورت گیرد.
وی درعین حال آمادگی وزارت علوم برای گسترش همکاری با بخش خصوصی در زمینه تامین تجهیزات آزمایشگاهی را اعلام کرد و گفت: ورود بخش خصوصی به این عرصه، صرفه و توجیه اقتصادی لازم را خواهد داشت و به نفع طرفین خواهد بود.
احمدی از رایزنی با صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور حمایت از شرکت های خصوصی ارائه کننده خدمات آزمایشگاهی خبر داد و گفت: این شرکت ها درصورت قرار گرفتن در فهرست شرکت های دانش بنیان، از تسهیلات ویژه برخوردار خواهند شد.
دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) به رتبه بندی آزمایشگاه های دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری در سال گذشته از سوی وزارت علوم اشاره کرد و گفت: اختصاص بودجه وزارت علوم به آزمایشگاه ها در سال ۹۴ براساس رتبه آنها صورت گرفت و امسال نیز این روند دنبال خواهد شد.

**آزمایشگاه های دانشگاهی درصورت رعایت نکردن اصول محیط زیستی تعطیل می شوند
معاون وزیرعلوم، توجه به اصول محیط زیستی را یکی از سیاستهای وزارت علوم برشمرد و گفت: نظام نامه محیط زیستی به همه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ابلاغ شده است و آزمایشگاه های آنها باید مباحث مرتبط از جمله داشتن فاضلاب جداگانه برای پسابهای شیمیایی را رعایت کنند.
وی افزود: درحال حاضر برخی از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی همچون دانشگاه تربیت مدرس و پژوهشگاه پلیمر، فاضلاب جداگانه برای پسابهای شیمیایی راه اندازی کرده اند ولی متاسفانه این کار در همه دانشگاه ها انجام نشده است.
احمدی هشدار داد آزمایشگاه های دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری درصورتی که به ضوابط نظام نامه محیط زیستی ابلاغی عمل نکنند تعطیل خواهند شد.
اولین همایش تخصصی مدیران آزمایشگاه های مرکزی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور به میزبانی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی در حال برگزاری است و با چهار نشست تخصصی تا بعدازظهر امروز ادامه خواهد داشت.
این گردهمایی همزمان با بزرگداشت روز آزمایشگاه (۳۰ فروردین) و گرامیداشت زادروز حکیم آزمایشگر، پژوهنده و پزشک نابغه ‘سید اسماعیل جرجانی’ برگزار شد.
علمی**۱۰۵۵**۱۴۴۰

انتهای پیام /*

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 210 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 19:07

چگونه یک خط کد اشتباه تمام کسب و کار یک نفر را به باد می دهد!

کد خبر :40106

 Marco Marsala صاحب یک شرکت در زمینه ارائه خدمات هاست و با ۱۵۳۵ مشتری بود.اما در اثر وارد کردن یک کد اشتباه به نرم افزار کنترل کننده سرورهایش تمام اطلاعات ذخیره شده مشتریانش به همراه backup(پشتیبان) اطلاعات پاک شده است.

به گزارش آی تی اس ان (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات) از slashdot , او داستان خود را در فروم Server Faultکه فرومی برای متخصصان سرور است، بدینگونه بیان می کند که برای کنترل سرورش از نرم افزار Ansible استفاده می کردکه نرم افزاری برای خودکارسازی و اعمال دستورات به چند سرور به طور همزمان است.

او از دستور rm -rf {foo}/{bar} استفاده می کند اما به خاطر یک باگ تنها قسمت /rm -rf اجرا شده و دو متغییر foo و bar اجرا نمی شوند و دستور Bash اجرا شده بدین معنی است که همه چیز را بدون پرسیدن سوال و نادیده گرفتن هشدارها حذف کن.

او در ادامه بیان می کند که خیلی دیر متوجه موضوع شدو کل داده ها حذف شده بودند و در اثر اجرای همین کد بک آپ اطلاعات هم پاک شده بود(چونکه قسمت مربوط به اطلاعات پشتیبان قبل از اجرای کد به بقیه سرورها متصل بوده است) و در آخر او از اعضای فروم درخواست راهنمایی برای بازیابی اطلاعات داشت که افراد عموما دو جواب به سوال او می دادند:

۱-اگر بعد از وارد کردن کد مذکور،کد دیگری وارد نکرده باشی،شاید اطلاعات توسط شرکتهای متخصص بازیابی اطلاعات قابل بازیابی باشد.
۲-دنبال وکیل باش!

تاریخ و زمان انتشار : دوشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ در ساعت ۸:۵۴:۴۴   بدون نظر

انتهای خبر

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 234 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 11:39

واحد خبر mobile.ir :  

گزارشی از مراسم رونمایی تلفن‌های همراه پرچمدار ۲۰۱۶ سامسونگ

روز سه‌شنبه هفدهم فروردین‌ماه ۱۳۹۵، شرکت سامسونگ در برج میلاد تهران میزبان خبرنگاران و اصحاب رسانه کشورمان بود تا دو پرچمدار جدید خود یعنی Galaxy S7 و Galaxy S7 edge را در تهران رونمایی کند. مرجع موبایل ایران نیز در این نشست حضور داشت تا گزارشی را از این مراسم برای شما تهیه نماید. در ادامه با ما همراه باشید.

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

این مراسم با سخنرانی آقای بام سوک هانگ، مدیرعامل دفتر این شرکت در تهران، آغاز شد. ایشان ضمن ابراز خوشحالی از حضور در میان اهالی رسانه در ایران برای اولین بار و همزمانی این اتفاق با رونمایی از پرچمداران جدید این شرکت، گفت: «آنچه من در سامسونگ، بعد از رونمایی محصولات مختلفی از جمله گوشی‌های سری S یاد گرفته‌ام، این است که چگونه گوش کنم، روی چه مواردی تمرکز کنم و چه زمانی تصمیمات مهم بگیرم. سامسونگ نیز به‌عنوان یک شرکت چنین چیزی را آموخته است؛ همان‌طوری که ما از تولیدکننده دستگاه‌های تلفن و فکس، تبدیل به پیشرو بازار گوشی‌های هوشمند در ایران شده‌ایم. تعهد ما همیشه این بوده که متوجه شویم شما چه می‌خواهید؛ زندگی‌تان را بهبود بخشیم و شما را به چیزهایی که برای‌تان مهم است، برسانیم.» وی با اشاره به اهمیت ایران برای سامسونگ، گفت: «ایران یکی از مهم‌ترین بازارهای ماست و در حال حاضر رهبری آن را در اختیار داریم که برای رسیدن به این جایگاه راه زیادی پیموده‌ایم.»

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

در ادامه، علی جعفریه، مدیر ارشد بخش موبایل شرکت سامسونگ در ایران، با اشاره به رویکرد کلی این شرکت عنوان کرد: «ما به‌عنوان رهبر بازار، مسئولیت‌هایی داریم که تنها به ارائه محصول، خلاصه نمی‌شود. ما مسئولیت داریم که تجربیات جدیدی را برای کاربران به ارمغان بیاوریم.» وی در ادامه با اشاره به طراحی بسته خدماتی جدیدی برای این گوشی‌ها ادامه داد: «ما برای کاربرانی که تا پایان بهار سال جاری، پرچم‌داران جدیدمان را خریداری کنند، یک بسته خدماتی ویژه تحت عنوان وی.آی.پی (VIP) طراحی کرده‌ایم. امکانی که به طور کامل خیال کاربران را از بابت استفاده بی‌دغدغه از گوشی‌‌ هوشمندشان راحت می‌کند. به این منظور چنانچه تا پایان سال ۹۵ هر اتفاقی برای صفحه ‌نمایش گوشی‌ها رخ دهد، برای تعویض یا تعمیر صفحه نمایش هزینه‌ای دریافت نمی‌شود، فقط هزینه‌ای جزئی جهت انجام کار توسط اپراتور گرفته خواهد شد.» جعفریه همچنین در پایان گفت: «کسانی که در شهرهای تهران، مشهد و اصفهان زندگی می‌کنند، می‌توانند در صورت بروز هرگونه مشکل، با مرکز تماس موبایل سامسونگ به شماره ۴۲۱۳۲-۰۲۱ تماس بگیرند تا نیرویی به درب منزل آنها اعزام شود، گوشی را تحویل بگیرد و پس از انجام تعمیرات، دوباره آن را درب منزل تحویل دهد.»

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

در بخش بعدی این مراسم، خانم سرافرازی و آقای کدخدایی، کارشناسان موبایل شرکت سامسونگ، به معرفی ویژگی‌ها و قابلیت‌های Galaxy S7 و Galaxy S7 edge پرداختند.

گوشی‌های هوشمند Galaxy S7 و Galaxy S7 edge از یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی در پشت و یک دوربین پنج مگاپیکسلی در جلو دستگاه برخوردارند. این دوربین‌ها مجهز به فناوری دوئال پیکسل (Dual Pixel) هستند که منجر به افزایش سرعت تصویربرداری و روشنایی تصاویر می‌گردد.

گوشی‌های جدید سامسونگ به‌طور کامل در برابر گرد و غبار، و همچنین به مدت ۳۰ دقیقه تا عمق ۱٫۵ متری، در برابر نفوذ آب مقاوم هستند و موفق به دریافت گواهینامه IP68 شده‌اند. به علاوه گوشی‌های Galaxy S7 و Galaxy S7 edge به ترتیب به باتری‌هایی با ظرفیت ۳۰۰۰ و ۳۶۰۰ میلی‌آمپر مجهز شده‌اند.

گفتنی است این محصولات که دارای درگاه حافظه خارجی هستند، به طور پیش‌فرض با اندروید نسخه ۶٫۰ (مارشمالو) و در دو نسخه با حافظه داخلی ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی و در چهار رنگ سفید مرواریدی، نقره‌ای تیتانیوم، طلایی و مشکی اونیکس به بازار کشورمان عرضه خواهند شد.

پس از ارائه صحبتهای کارشناسان درباره ویژگی‌های فنی این دو پرچمدار سامسونگ، خبرنگاران در فضای تعبیه شده برای تجربه محصول (Experience Zone) از نزدیک با امکانات و ویژگی‌های این محصولات آشنا شدند که در ادامه شاهد تصاویری از این بخش هستید.

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران


  Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge in Iran - سامسونگ گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج در ایران

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 426 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 10:17

شکار در شبکه‌های اجتماعی

کد خبر :40111

باز هم زمان بازگشت فرزندش به خانه شده و او نگران رفت و آمد دختر نوجوانش شده بود. خانه مردم را جارو می‌زند و با خود فکر می‌کند نکند در راه مشکلی برای فرزندش پیش بیاید.

به گزارش آی تی اس ان (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات) , با پایان کار جاروکشی، تلفن همراهش زنگ خورد. با دیدن شماره خانه دلش قرص شد که دخترش به خانه رسیده است. تلفن را برداشت و با طناز صحبت کرد. سفارشات لازم را درباره خوردن ناهار و مراقبت از خودش به او گفت و به کار خود در خانه مردم ادامه داد.
همیشه همین‌طور بود.تا فرزندش به خانه برسد دلش هزار راه می‌رفت. برای راحتی و آسایش او همه کار می‌کرد. این فرزند را خودش به تنهایی به این سن رسانده بود و اجازه نداده کوچک‌ترین حسرتی در دلش بماند. دخترک هربار چیز جدیدی می‌خواست و او بیشتر کار می‌کرد تا بتواند برایش مهیا کند.
مدتی بود طناز ساز جدیدی را کوک کرده بود. گوشی تلفن همراه می‌خواست؛ نه از مدل تلفن همراه مادرش بلکه از مدل‌های جدید. به قول خودش از همان‌هایی که می‌شود باهاش رفت تو اینترنت و با دوستان چت کرد. طناز شب تا صبح برای مادرش تعریف کرد چه کارهایی می‌شود با این تلفن‌های همراه انجام داد. گفت همه دوستانش از آنها دارند و حتی می‌توانند با آنها تحقیق‌های مدرسه را انجام دهند. از پرداخت قبوض گفت تا صحبت ویدئویی با آشنایانی که کیلومتر‌ها از آنها فاصله دارند. طناز گفت و مادرش شیفته‌تر شد. او با خود فکر کرد که باید بیشتر از این کار کند و یکی از مدل‌های خوب را برای دخترش بخرد تا زود خراب نشود. از این گوشی‌ها در خانه‌هایی که کار می‌کرد زیاد دیده بود ولی هیچ وقت به این فکر نکرده بود که آنها چقدر می‌تواند مفید باشد.
شوهر یکی از خانم‌هایی که برایشان کار می‌کرد مغازه موبایل‌فروشی داشت. زمانی که موضوع خرید تلفن همراه را با او درمیان گذاشته بود، از آنها قول گرفت تا در این کار کمکش کنند.
با هر سختی که بود تلفن همراه را خرید و در روز تولد به دخترش داد. طناز با دیدن آن در پوست خود نمی‌گنجید. به سرعت تلفن را از مادرش گرفت و در گوشه‌ای نشست و خود را با آن سرگرم کرد.
او خوشحال بود که دخترش از هدیه خوشش آمده است. دخترش بیشتر وقت خود را سرگرم گوشی تلفن همراه خود بود و کمتر با او صحبت می‌کرد. البته او از این موضوع ناراحت نبود که هیچ بلکه خوشحال هم بود. دیگر طناز کمتر بهانه می‌آورد و می‌گفت حوصله‌اش در خانه سر رفته است.کمتر با دوستانش بیرون از خانه می‌رفت و او از این موضوع راضی بود. دلش نمی‌خواست طناز بیرون از خانه با آدم‌های مختلف بگردد.
از سرکار که به خانه می‌رسید، می‌دید دخترش روی مبل جلوی تلویزیون نشسته است. تلویزیون روشن بود و بدون مخاطب با صدایش یکه‌تازی می‌کرد، ولی طناز کوچک‌ترین توجهی هم به آن نداشت. طناز با تلفن در سایت‌های مختلف می‌گشت و گاهی مطلب علمی جدیدی را به مادر خود گوشزد کرده و مادرش فکر می‌کرد چه خوب که این منبع علم را برای فرزندم خریدم. اما این اوایل ماجرا بود.
دو ماه که از خرید تلفن گذشت این دخترک در شبکه‌های اجتماعی مختلف عضو شد. اوایل با دوستان در تماس بود ولی بعد از مدتی دوست و غیردوست برایش معنا نداشت. هرکه پیام می‌داد او به راحتی جوابش را می‌داد. رفتارش تغییر کرده بود. حوصله مادرش را نداشت و فکر می‌کرد که او از دنیای جدید هیچ نمی‌فهمد. به هر سایتی که دلش می‌خواست می‌رفت و با هر آدمی که دوست داشت حرف می‌زد، حتی با افراد یا سایت‌هایی که می‌دانست مادرش آنها را بد می‌داند در ارتباط بود.
خیالش راحت بود که مادرش از چیزی سردرنمی‌آورد و زمانی هم که از طرف مادر مورد بازخواست قرار می‌گرفت به راحتی و با چند جمله دروغ او را دست به سر می‌کرد. مادر بیچاره هم براحتی حرف او را باور می‌کرد. او رفتارهایش را ادامه می‌داد و هیچ چیز را مانع کار خود نمی‌دید.
یک شب بعد از شام در خانه نشسته بودند و استراحت می‌کردند که ناگهان زنگ خانه‌شان به صدا درآمد، یکی از زنان فامیل بود که بسرعت از پله‌های خانه بالا آمد و خود را روی اولین مبل جای داد. با اخم به آنها سلام کرد و از طناز خواست که برود تا او با مادرش تنها صحبت کند. با رفتن طناز زن میانسال لب به سخن گشود و شروع کرد. گفت که طناز مدتی است در شبکه‌های مختلف عکس‌های خوبی از خود نمی‌گذارد. نوشته‌هایی منتشر می‌کند که با عرف جور درنمی‌آید. با افرادی در ارتباط است که مناسب رفت و آمد نیستند. زن گفت که همه اینها را اول از بچه‌های فامیل شنیده و بعد هم خودش با چشمان خود دیده بود. زن می‌گفت و مادر طناز سرخ می‌شد. باور نمی‌کرد تا این‌که زن همه چیز را با تلفن خود به او نشان داد.
زن گفت همه اینها را دیدم ولی چیزی نگفتم تا نگران نشوی ولی موضوعی پیش آمد که دیگر نمی‌توانستم ساکت بمانم. فکر کردم باید همه چیز را بدانی.این را گفت و چند عکس از طناز با پسران مختلف به او نشان داد که در همه جا منتشر شده بود. او دید ولی نفهمید چه شده بود که طناز نوجوان او به این راه کشیده شده است.
چه بسیارند افرادی که به همین راحتی فرزندان خود را غرق در فضای مجازی می‌کنند و نمی‌دانند خطرات این دنیای جدید اگر بیشتر از دنیای واقعی نباشد،کمتر هم نیست. والدینی که بدون اطلاع از خطرات شبکه‌های اجتماعی فرزندان خود را در این فضا تنها می‌گذارند.

والدین مراقب باشند

سرهنگ دوم علیرضا آذردرخش درباره این‌گونه اتفاقات در فضای مجازی گفت: باید توجه کرد کودکان و نوجوانان استفاده کننده از فضای مجازی به شدت در معرض تهدیدات و آسیب‌های متفاوت هستند، لذا ضرورت دارد والدین سطح معلومات و دانش خود از فضای مجازی و وسایل ارتباط جمعی را افزایش داده تا بتوانند شکاف میان نسلی خود با فرزندان را کاهش دهند.
وی ادامه داد: متاسفانه دانش و اطلاعات بسیاری از والدین به نسبت فرزندان خود از وسایل ارتباطی روز و فضای سایبر کمتر است و این شکاف باعث شده فرزندان آنها در معرض تهدیدات و آسیب‌های وسایل ارتباطی و فضای سایبری قرار گیرند.
این مقام مسئول افزود: زمانی که والدین نمی‌دانند استفاده بیش از حد از کامپیوتر و نشستن پشت آن می‌تواند آسیب‌های متفاوت جسمی برای فرزندانشان داشته باشد، در این خصوص حساسیت و دقت لازم را ندارند. لذا به گفته پزشکان شاهد آسیب‌های بینایی، اسکلتی، حرکتی و… در فرزندانی هستیم که بیش از اندازه و به طور مداوم از کامپیوتر استفاده می‌کنند.
آذر درخش ادامه داد: بهترین و راحت‌ترین شکار برای مجرمان سایبری کودکان و نوجوانان هستند. این مجرمان با ارتباط با کودکان و نوجوانان به‌راحتی این عزیزان را فریب داده و از آنها سوء‌استفاده می‌کنند. لذا بیشتر قربانیان فضای سایبر کودکان و نوجوانان هستند که در دام مجرمان سایبری افتاده‌اند.
رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا اضافه کرد: در کنار زیان‌های مالی که از سوی مجرمان به خانواده‌ها تحمیل می‌شود شاهد آن هستیم که کودکان و نوجوانان آسیب‌های روانی می‌بینند که برای برطرف شدن آن مدت زمان طولانی و تحت نظر روان‌شناس و روانپزشک بودن ضروری است.

توصیه‌های پلیس

آذردرخش به خانواده‌ها توصیه کرد در سال جدید نحوه نظارت خود بر فعالیت سایبری فرزندان را افزایش دهند و این نظارت می‌تواند به صورت غیرمستقیم و با نصب نرم‌افزارهای نظارتی صورت گیرد که کودکان نیز احساس آرامش داشته باشند.
آذردرخش نصب نرم‌افزارهای فیلترینگ خانگی را به خانواده‌ها توصیه کرد و گفت: امروزه قابلیت این نرم‌افزارها بالا رفته و می‌توان روی سیستم‌ها خانگی مثل لپ‌تاپ، PC و گوشی‌های هوشمند نصب کرد.
وی یادآور شد: این نرم افزارها حتی می‌تواند ساعت کار با سیستم را برای کودکان محدود کند. ضمن آن‌که ارتباط‌های انجام شده در بستر اینترنت را برای والدین مشخص کند که فرزند آنها از چه سایت‌هایی بازدید کرده و با چه کسانی در ارتباط بوده است.
آذردرخش تاکید کرد: برای حفظ سلامت جسمی و روحی فرزندان و جلوگیری از سوء‌استفاده از آنها از سوی مجرمان سایبری ضروری است خانواده‌ها با دانش کافی بر فعالیت سایبری فرزندان خود نظارت داشته باشند.
رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا همچنین خبر داد: آموزش استفاده از برخی نرم‌افزارهای نظارتی در سایت پلیس فتا قرار دارد، ضمن آن‌که نحوه نصب و کار با آنها ارائه شده است.

آنیتا معرفت الدینی/ضمیمه تپش

تاریخ و زمان انتشار : یکشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۵ در ساعت ۲۱:۰۸:۱۵   بدون نظر

انتهای خبر

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 234 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 0:14

بیگ بنگ: بزرگترین سیاره منظومه شمسی مشتری نیروی کششی گرانشی قوی را بر روی قمر خود “اروپا” اعمال کرده و حرارت زیادی را برای گرمادهی به اقیانوس زیر سطحی بوجود می‌آورد.

europasheaviبه گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، به گفته محققان دانشگاه براون، قمر مشتری که اروپا نام دارد مانند یک ژنراتور شگفت آور از گرما عمل کرده و سبب تغییر شکل یخ‌ها می‌شود. یک تیم از علوم زمین از دانشگاه براون و آزمایشاتی را به منظور برآورد حرارت ایجاد شده توسط سطح یخی اروپا انجام داده‌اند که این فرآیند “اتلاف جزر و مدی ” نام دارد. این یافته‌ها برای ورود فضاپیمای رباتیک جونو ناسا به مدار مشتری در تابستان آینده مفید بوده و همچنین ماموریت های آینده در زمینه بررسی نیروی بالقوه این یخ‌ها را بهبود می‌بخشد.

این کاوشگر فضایی در پنجم آگوست ۲۰۱۱ از فلوریدا به فضا پرتاب شد و توسط شرکت لاکهید مارتین و مؤسسه تحقیقات جنوب غربی ساخته و هدایت می‌شود. این قمرهای مشتری از زمان ورود کاوشگر ناسا در سال‌های ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۰، شگفتی‌های زیادی را به جهانیان عرضه کردند. در حالی که دانشمندان انتظار برخورد با یک مکان سرد و بی روح را داشتند، پدیده‌های قابل توجه آنها را به شدت شگفت زده کرد.

landscape-1431457519-europa-tstrykاین محققان با استفاده از مدل سازی کامپیوتری و انجام آزمایشات مختلف دریافتند که اتلاف جزر و مد (پدیده‌ای ناشی از میدان گرانشی عظیم کره زمین) می تواند باعث تکه تکه شدن یخ‌های قمر اروپا شود و حرارت بسیار بیشتری را نسبت به گذشته پدید آورد. کریستین مک کارتی از دانشگاه کلمبیا اظهار کرد: تنها راه برای ایجاد حرارت کافی برای این یخها و اقیانوسهای زیر سطحی که از خورشید فاصله دارند از طریق اتلاف جزر و مدی است.

مردم تاکنون از مدل‌های مکانیکی ساده برای توصیف یخ در قمر اروپا استفاده کرده‌اند. آزمایشات انجام شده دارای نتایج تعجب آوری بود. روش مدلسازی بر این فرض بود که بسیاری از حرارت‌های تولید شده توسط این فرآیند، بر اثر اصطکاک در مرزهای موجود بین دانه‌های یخ پدید می‌آید به این معنی که اندازه دانه‌ها بر مقدار حرارت تولید شده تاثیر می‌گذارند. این تحقیقات نشان می‌دهد که بسیاری از گرمایی که در واقع از نقص در شبکه کریستالی یخ بوجود می‌آید در نتیجه تغییر شکل این یخها می‌باشد. همچنین تحقیقات نشان داد: آن نواقص، حرارتی بیش از آنچه از مرز دانه‌ها انتظار می رود را بوجود می‌آورد. این نتایج در مجله Earth and Planetary Science Letters منتشر شده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منابع: news.discovery.com , phys.org

حرارت درونی در اروپا قمر مشتری, ۵٫۰ out of 5 based on 3 ratings

مطالب مرتبط

توجه : هرگونه استفاده از این مطلب بدون ذکر نام ‘سایت علمی بیگ بنگ’ و لینک به این مقاله غیر قانونی و از لحاظ اخلاقی غیر انسانی می باشد، لطفا به حقوق مولف احترام بگذارید.

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 202 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 0:14

بیگ بنگ: محققان آلمانی از کشف نمونه هایی از آهن مربوط به انفجار ابرنواختری در سطح ماه خبر دادند. این کشف بروز یک انفجار ستاره ای را در نزدیکی منظومه شمسی ما تایید می کند.

explosion-supeova-star-bright-light-planet-moonبه گزارش خبرگزاری یونایتدپرس به نقل از ایرنا، تقریبا دو میلیون سال پیش یک ستاره در یک ابرنواختر در نزدیکی منظومه شمسی ما منفجر شد و امروز هنوز می توان رده های آن را به شکل یک ایزوتوپ آهن در کف اقیانوس کشف کرد. اکنون دانشمندان غلظت های زیادی از این آهن ابرنواختر را در نمونه های ماه نیز کشف کرده اند. آنها معتقدند که هر دو این اکتشافات از یک انفجار ستاره ای سرچشمه می گیرند. این کشف بروز یک انفجار ابرنواختری را در نزدیکی منظومه شمسی ما تایید می کند.

یک ستاره در حال مرگ، حیاتش در یک انفجار پایان می یابد و اکثر ماده ستاره ای را، در درجه اول عناصر جدید شیمیایی که در جریان این انفجار ایجاد می شود، به فضا پرتاب می کند. این گونه به نظر می رسد که تقریبا دو میلیون سال پیش، یک چنین ابرنواختر و یا تعداد بیشتری در نزدیکی منظومه شمسی ما پدید آمده اند. شواهد این حقیقت در زمین به شکل غلظت های افزایش یافته ایزوتوپ آهن ۶۰Fe در نمونه های پوسته و رسوب جمع آوری شده از کف اقیانوس آرام دیده می شود.

این شواهد بسیار قانع کننده است ایزوتوپ رادیواکتیو ۶۰Fe تقریبا به طور انحصاری در انفجار ابرنواختری ایجاد می شود و با برخورداری از نیمه عمر ۲٫۶۲ میلیون ساله که در مقایسه با سن منظومه شمسی ما نسبتا کوتاه است، هر ۶۰Fe رادیواکتیو نشات گرفته از زمان تولد منظومه شمسی باید مدتها پیش در عناصر پایدار تحلیل رفته باشد و در نتیجه دیگر در زمین یافت نشود. اکنون محققان در آلمان از روی نمونه‌های زیادی از سنگ‌ها و خاک ماه که در ماموریت های آپولوی ناسا به زمین آورده شده بودند، توانستند رسوبات بیشتری از ۶۰Fe را کشف کنند. دانشمندان معتقدند که ایزوتوپ های آهن کشف شده در زمین و ماه هر دو از یک انفجار ابرنواختری به وجود آمده اند.

Supeova-iron-found-on-the-moonمحققان در عین حال می گویند، این احتمال وجود دارد که برخی ایزوتوپ های منفرد آهن از برخورد های مداوم میان ذرات کیهانی و سطح ماه ایجاد شده باشد. اما گونتر کورسچینک فیزیکدان دانشگاه فنی مونیخ در یک بیانیه خبری گفت: این موضوع می تواند تنها در مورد بخش بسیار کوچکی از ایزوتوپ ۶۰Fe کشف شده، صادق باشد. وی توضیح داد: سیل اندازه گیری شده ۶۰Fe مربوط به یک ابرنواختر در فاصله ای حدود ۳۰۰ سال نوری است.

این تحقیق جدید با استفاده از نمونه های جمع آوری شده ماه در جریان ماموریت های آپلو ۱۲، ۱۵ و ۱۶ در فاصله زمانی میان سال ۱۹۶۹ و ۱۹۷۲ انجام شد. ترکیب شیمیایی هر نمونه با استفاده از طیف سنج جرمی شتاب دهنده در آزمایشگاه مایر-لیبنیتز تجزیه و تحلیل شد. یافته های این مطالعه هفته جاری در مجله Physical Review Letters منتشر شده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: UPI

کشف آهن ِ ناشی از انفجار ابرنواختری در ماه, ۵٫۰ out of 5 based on 3 ratings

مطالب مرتبط

توجه : هرگونه استفاده از این مطلب بدون ذکر نام ‘سایت علمی بیگ بنگ’ و لینک به این مقاله غیر قانونی و از لحاظ اخلاقی غیر انسانی می باشد، لطفا به حقوق مولف احترام بگذارید.

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 241 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 0:14


فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی دیروز(شنبه) به همراه هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی متشکل ازهفت کمیسیونر اروپایی وارد تهران شد.
کمیسیونرهای انرژی و آب و هوا، تحقیقات، محیط زیست، شرکت ها و موسسات کارآفرینی، امور انسانی، آموزش و حمل و نقل، فدریکا موگرینی را در این سفر همراهی کردند.
دکتر سید احمدرضا علائی طباطبایی قائم مقام معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری دیروز در دیدار با کارلوس موداس کمیسیونر تحقیقات و نوآوری اتحادیه اروپا، که در محل معاونت علمی و فناوری صورت گرفت، ضمن خوشامد گویی، ظرفیت‌های علم و فناوری ایران و پیشرفت‌های کشورمان در این حوزه را بیان کرد.
به گفته علائی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این دیدار روابط کشورها در حوزه علم و فناوری و به خصوص روابط علمی را فارغ از روابط سیاسی کشورها دانست و یادآور شد که در سال‌های اخیر، غالبا اخبار مرتبط با ایران در حوزه هسته‌ای بوده اما ایران در حوزه‌های نانوفناوری، زیست‌فناوری و سلول‌های بنیادی نیز پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است به طوری که بزرگترین شرکت‌های فناوری اطلاعات و زیستی در منطقه، ایرانی هستند.
علائی ادامه داد: در این دیدار ستاری همچنین خواستار گسترش روابط با اتحادیه اروپا در حوزه‌ فناوری‌های جدید شد.
کمیسیونر تحقیقات و نوآوری اتحادیه اروپا نیز از کاربردی کردن علوم پایه به عنوان یکی از مهمترین‌ اولویت‌های دوره کاری خود یاد کرد و برنامه افق ۲۰۲۰ اروپا را یکی از راهکارهای اجرا این مهم برشمرد.
به گفته علائی طباطبایی، کارلوس موداس بیانیه مشترک ایران و اتحادیه اروپا را به عنوان گامی مهم در توسعه ارتباطات آتی ایران و اتحادیه اروپا دانست و خواستار مشارکت ایران در سایر پروژه‌های مشترک با اتحادیه اروپا شد.
وی افزود: در این راستا، دکتر ستاری با اشاره به اهمیت اجرایی کردن مفاد بیانیه مشترک و تأکید بر بخش همکاری‌های علمی و فناوری این بیانیه، پیشرفت در علم را امری جهانی توصیف کرد و از آمادگی ایران جهت اجرایی نمودن بیانیه مشترک خبر داد.
در سفر هیات عالیرتبه اتحادیه اروپایی، بیانیه مشترک علم و پژوهش و نوآوری به امضای وزرات امور خارجه و اتحادیه اروپا رسید که معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، مسؤول اجرای بخش تحقیق و نوآوری خواهد بود.
علمی (۴)** ۹۳۴۰**۲۰۱۷

انتهای پیام /*

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 232 تاريخ : يکشنبه 29 فروردين 1395 ساعت: 18:31


به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا از کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسه های دانش بنیان، دکتر غلامرضا سلیمانی در این خصوص افزود: در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و همچنین توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، پیشنهادهای متنوعی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان در سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران بررسی شد.
وی افزود: از جمله این حمایت ها، کاهش درصد پرداخت بخش نقدی قرارداد واگذاری حق بهره‌برداری از اراضی شهرک‌های صنعتی و فناوری (بدون تغییر در مبلغ کل قرارداد) به شرکت‌ها و موسسه های دانش‌بنیان معرفی شده از سوی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور است که به تصویب رسیده و برای اجرا به تمام استان ها ابلاغ شده است.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران ادامه داد: این مبلغ پرداخت بخش نقدی در مناطق توسعه‌یافته ۱۰ درصد، در مناطق کمتر توسعه‌یافته حداقل پنج درصد و تعداد ۱۴ قسط سه ماهه (مجموعه ۴۲ ماه) است و شرکت‌ها می‌توانند از بخشودگی پنج درصد از کل مبلغ قرارداد و پرداخت نقد و اقساط مطابق با دستورالعمل مربوطه بهره‌مند شوند.
سلیمانی با اشاره به لزوم استفاده از منابع وجوه اداره شده برای توسعه شرکت های دانش بنیان گفت: شرکت های دانش‌بنیان، های‌تک و صادراتی در دریافت تسهیلات از محل منابع وجوه اداره شده در سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از اولویت برخوردارند.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: شرکت‌ها و موسسه های دانش‌بنیان در صدور ضمانت‌نامه توسط صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک نیز در اولویت قرار دارند.
شرکت های دانش بنیان مایل به استفاده از شرایط کاهش پرداخت نقدی واگذاری اراضی شهرک‌های صنعتی پس از ارسال درخواست تقاضا به شرکت شهرک های صنعتی استان و استعلام از امور شرکت ها و موسسه های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری و دریافت پاسخ استعلام، مشمول کاهش پرداخت نقدی خواهند شد.
علمی (۱)** ۹۳۴۰**۱۸۳۴

انتهای پیام /*

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 239 تاريخ : يکشنبه 29 فروردين 1395 ساعت: 18:31


به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمیدرضا خیراندیش مخترع توربین بادی مگنوس در مورد این اختراع گفت: در سال ۱۹۹۷ در آمریکا توربین بادی ساخته که به علت راندمان پایین با شکست مواجه شد، پس از آن ژاپنی ها در سال ۲۰۰۴ با استفاده از رابطه مستقیم سرعت باد و راندمان توربین، این مشکل را حل کردند اما نتوانستند ساخت توربین را در ابعاد بزرگ انجام دهند.
وی اظهار کرد: با توجه به کارآیی توربین‌های بادی مگنوس در سرعت‌های کم وزش باد، این نوع توربین‌ها مورد توجه بسیاری از محققین بوده است.
خیراندیش افزود: با ساخت نخستین توربین‌ مگنوس بدون محدودیت تولید انرژی، می توانیم با توجه به تقاضا برای هر توانی این توربین‌ها را بسازیم.
وی با توضیح اینکه در این اختراع با توجه به ابعاد ساخت، تولید هر توانی از انرژی با تغییر طول پره‌ها امکان پذیر می‌شود، اظهار کرد: شرکت آمریکایی ژنرال الکترونیک برای خرید این توربین با ما وارد مذاکره شده است که پس از انجام توافق با این شرکت وارد فاز تجاری سازی آن خواهیم شد.
به گفته خیراندیش، استفاده از انرژی‌های تجدیدناپذیر در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است اما به علت ارزان بودن قیمت برق در کشور ما تمایل چندانی برای استفاده از توربین بادی و تولید انرژی به این روش وجود ندارد؛ این درحالی است که با توجه به پاک و مقرون به صرفه بودن این نوع انرژی، باید در کنار گسترش این تکنولوژی، فرهنگ سازی مناسبی نیز در کشور در راستای استفاده از انرژی‌های پاک صورت پذیرد.
علمی** ۹۳۴۰**۱۸۳۴

انتهای پیام /*

ناب سالار...
ما را در سایت ناب سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار nabsalar بازدید : 237 تاريخ : يکشنبه 29 فروردين 1395 ساعت: 18:31